Μενού
Ο Έρικ Καντονά
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Καντονά | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο Γάλλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, πήρε θέση για τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνη, Χαμάς πιο συγκεκριμένα, παίρνοντας το μέρος της δεύτερης.

Με ανάρτησή του στο Instagram, στέκεται στην τελευταία πολεμική σύρραξη, που λαμβάνει χώρα στην Παλαιστίνη μετά την επιχείρηση μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, καταδικάζοντας τις επιθέσεις σε αμάχους.

«Με το να υπερασπιζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων, δεν σημαίνει ότι είσαι υποστηρικτής της Χαμάς» σημειώνει στην αρχή της ανάρτησής του ο θρύλος του ποδοσφαίρου, γνωστός για τις ακτιβιστικές του δράσεις.

Ερίκ Καντονά: Η ανάρτηση για την Παλαιστίνη

«Με το να υπερασπιζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων, δεν σημαίνει ότι είσαι υποστηρικτής της Χαμάς

Λέγοντας "λευτεριά στην Παλαιστίνη" δεν σημαίνει ότι είσαι αντισημίτης ή ότι "θες να διώξεις όλους τους Εβραίους"

"Λευτεριά στην Παλαιστίνη" σημαίνει ελεύθεροι Παλαιστίνιοι από την ισραηλινή κατοχή, η οποία τους κλέβει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τα τελευταία 75 χρόνια.

"Λευτεριά στην Παλαιστίνη" σημαίνει φρένο στη φυλάκιση 2.3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά.

"Λευτεριά στην Παλαιστίνη" σημαίνει να βάλει τέλος στο άπαρτχαιντ, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Ισραήλ. Σημαίνει να δώσεις στους Παλαιστίνιους τον έλεγχο των βσαικών υποδομών στα εδάφη του».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA