Μενού
Ο Γιάννης Ιωαννίδης σε συνέντευξη
Στιγμιότυπο από συνέντευξη του Γιάννη Ιωαννίδη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανείπωτο θρήνο έχει προκαλέσει στον αθλητικό, και όχι μόνο κόσμο, η είδηση ότι ο θρυλικός προπονητής, Γιάννης Ιωαννίδης, έφυγε χθες (04/10) από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, με την κηδεία του «ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ να έχει οριστεί αύριο, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε μία, μεταξύ άλλων, «πληθωρική προσωπικότητα» με ολοένα και περισσότερες ιστορίες από την προπονητική του πορεία, να έρχονται στη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων, στο «φως» ήρθε και η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του θρυλικού προπονητή, που είχε παραχωρήσει τον Φεβρουάριο του 2019 στο «Αλεξάνδρειο», έδρα της ομάδας με την οποία συνδέθηκε, του Άρη.

Κατά τη διάρκεια της οποίας, είχε πει: «Άρης για πάντα. Έχουμε αμοιβαία αγάπη (σ.σ. εννοούσε όταν οι οπαδοί του Άρη τον αποθέωσαν στο γήπεδο). Εγώ αγαπάω, γνωστό είναι, μαλώνω, κάνω, δείχνω κλπ αλλά συγκινήθηκα σήμερα. Μετά από 49 χρόνια, δεν μπόρεσε να πάρει περιφερειακή ομάδα πρωτάθλημα. Με αυτά τα παιδιά κερδίσαμε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη κερδίσαμε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Ο Πεταλίδης με πίεζε να κάνουμε το άλμα και του είπα πως είναι μικρά παιδιά, θα τα καταφέρουμε. Εδώ ζήσαμε την περισσότερη ζωή» είπε για τη «χρυσή πορεία» του Άρη το 1999, για την οποία βραβεύτηκε.

Γιάννης Ιωαννίδης: Αύριο η κηδεία του

Την Παρασκευή στις 17:00 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης θα κηδευτεί ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής μπάσκετ Γιάννης Ιωαννίδης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα στις 12:00 θα τελεσθεί η επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα στην Αθήνα. Συγγενείς, φίλοι και γενικά άνθρωποι του αθλητισμού που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Ξανθό».

Ο θάνατος του Γιάννη Ιωαννίδη, του «Ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ, σε ηλικία 78 ετών, σκόρπισε θλίψη στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη πως «ό,τι έκανε στη ζωή του, το έκανε με προσήλωση και πάθος.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέκτησε κορυφές, διεκδίκησε και προσέφερε πολλά στον τόπο μας. Η αγάπη του για την πατρίδα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη, απεριόριστη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA