Μενού
Γιάννης Ιωαννίδης Άρης
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η στιγμή του αποχαιρετισμού για τον μύθο του ελληνικού μπάσκετ έφτασε. Ο Γιάννης Ιωαννίδης θα οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στις 17:00 στην τελευταία του κατοικία στη Θέρμη, ωστόσο νωρίτερα θα βρεθεί στο «σπίτι του». Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο που μεγαλούργησε, το Αλεξάνδρειο, με τον Άρη να έχει απευθύνει κάλεσμα στους φιλάθλους να βρεθούν στο «Nick Gallis Hall» ώστε να αποχαιρετίσουν έναν από τους θρύλους όλου του οργανισμού.

Χθες στη Βούλα, ράγισαν καρδιές στην επιμνημόσυνη δέηση ενώ σήμερα οι παλιοί του συνοδοιπόροι από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και χιλιάδες κόσμου που τον λάτρεψε ή μεγάλωσε με τον μύθο του θα του πουν αντίο για τελευταία φορά.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης, στον οποίο υπήρξε παίκτης, προπονητής και διοικητικός παράγοντας, αναφέρει: «Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη συγκλόνισε το πανελλήνιο και φυσικά την οικογένεια του ΑΡΗ. Λίγο πριν συνοδευτεί στην τελευταία κατοικία του, δεν είναι δυνατόν να μην επισκεφθεί για τελευταία φορά το «σπίτι» του.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea καλεί τους φίλους της ομάδας αύριο στις 15:30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον ανυπέρβλητο «Ξανθό», η σορός του οποίου θα βρεθεί στο γήπεδο που δόξασε και δοξάστηκε, πριν την ταφή του στα κοιμητήρια Θέρμης.

Το «παρών» στο Αλεξάνδρειο θα δώσουν η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea, σύσσωμη η ομάδα μας, καθώς και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Όλοι στο «Παλέ» για να αποχαιρετήσουμε τον θρυλικό «Ξανθό» όπως του αξίζει, στο «σπίτι» του!».

Γιάννης Ιωαννίδης: Συγκλόνισε η κόρη του

Η 21χρονη κόρη του «ξανθού», Θεοδώρα - Ελένη, είπε το δικό της «αντίο» στον αγαπημένο της πατέρα με έναν επικήδειο που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης. «Αγαπημένε μου πατέρα, λατρεμένε μπαμπά μου. Στέκομαι εδώ σήμερα και σε κοιτώ την ώρα που μπαρκάρεις για το τελευταίο σου ταξίδι. Και δεν είμαι μόνη μου, εδώ είναι όλοι για να σου πούμε το τελευταίο αντίο, να σου φωνάξουμε σιωπηλά πόσο σε αγαπάμε και τι σήμαινες, τι θα σημαίνεις πάντοτε για την οικογένεια σου, για το μπάσκετ, για τον αθλητισμό, για ολόκληρη την Ελλάδα».

«Έφυγες νωρίς και άδοξα μπαμπά. Έφυγες αλλά πάλεψες με γενναιότητα, όπως το έκανες σε όλη σου τη ζωή. Στάθηκες στις επάλξεις, πολέμαγες σαν θηρίο, δεν φοβόσουν κανέναν και τίποτε, ήσουν γεννημένος νικητής και ατρόμητος. Και τώρα που σε αποχαιρετάμε, πάλι αγέρωχο σε βλέπω μπροστά μου», είπε η Θεοδώρα - Ελένη στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δάκρυα αυλακώνουν τα πρόσωπα μας, σήμερα που σού λέμε το αντίο, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος, η παρηγοριά: θρηνούμε που σε χάσαμε, μα χαιρόμαστε κιόλας επειδή ζήσαμε μαζί σου, μεγαλώσαμε μαζί σου, βαδίσαμε στις στράτες που χάραξες, ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έδινες».

«Πάντοτε ζητούσες να σε προσφωνούν κόουτς και τίποτε άλλο. Κοουτσάρα μου, θα σου πω κάτι: το παιχνίδι δεν τελείωσε, απλώς πήρες ένα τάιμ άουτ για να το συνεχίσεις στα επουράνια γήπεδα, περνώντας στην αθανασία», ανέφερε συντετριμμένη η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη.

«Ένα τραγούδι της αγαπημένης σου, Μαρινέλλας λέει “Καμιά φορά λέω να αλλάξω ουρανό μα δεν υπάρχουν δρόμοι”. Εσύ όμως μπαμπά μου τους βρήκες αυτούς τους δρόμους», τόνισε στο τέλος του επικήδειου η 21χρονη κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη.

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Reader

Ποια είναι η διαδικασία για Δήμους και Περιφέρειες

Πότε ένας συνδυασμός εκλέγεται από την 1η Κυριακή

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Μάθε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις την Κυριακή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA