Μενού
Η Στεφανί Φραπάρ
Γυναίκα διαιτητής σε ποδοσφαιρικό αγώνα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Εθνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ) όρισε τους διαιτητές για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού – Άρη, ανακοινώνοντας πως η Στεφανί Φραπάρ θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα σφυρίξει τον αγώνα.

Η ΕΠΟ, στη σχετική της ανακοίνωση για την κορυφαία Γαλλίδα διαιτητή, κάνει λόγο πως «για 1η φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η Στεφανί Φραπάρ ήταν η πρώτη γυναίκα διαιτητής, η οποία διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (Μουντιάλ 2022: Γερμανία-Κόστα Ρίκα), τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αρκετούς αγώνες στη Ligue 1, στο Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών. Επιπλέον, η κ. Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Στεφανί Φραπάρ
Στεφανί Φραπάρ | Shutterstock

Η Στέφανι Φραπάρ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Για 1η φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Stephanie Frappart ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να διευθύνει τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2024 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (25/05/2024, 20:30).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stephanie Frappart ήταν η 1η γυναίκα διαιτητής, η οποία διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (Μουντιάλ 2022: Γερμανία-Κόστα Ρίκα), τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αρκετούς αγώνες στη Ligue 1, στο Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών. Επιπλέον, η κ. Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.

Στη διαιτητική ομάδα του φετινού τελικού θα συμμετάσχουν επίσης:

1ος Βοηθός: Mikael Berchebru
2ος Βοηθός: Steven Torregrossa
4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
VAR: Hamid Guenaoui
AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης
Παρατηρητής: Ελένη Λαμπαδαρίου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA