Συγκινητικές και συνάμα ιστορικές στιγμές εκτιλύχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (4/9) στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού, όπου ακούστηκε για πρώτη φορά στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.
Στο εντυπωσιακό γήπεδο της γαλλικής πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των μεταλλίων στη σφαιροβολία στην κατηγορία F32.
Στο βάθρο ανέβηκαν δύο Έλληνες αθλητές: Ο «χρυσός» Θανάσης Κωνσταντινίδης και ο Λάζαρος Στεφανίδης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο.
Οι δύο Έλληνες αθλητές δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και έδειχναν με περηφάνεια τα μετάλλιά τους.
Η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και η απονομή
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του τελικού ο Κωνσταντινίδης κατέρριψε δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ και εξασφάλισε την πρωτιά με ρίψη στα 11,93 μέτρα.
Ο Στεφανίδης με ρίψη 9,84 μέτρων κατέκτησε την τρίτη θέση.
Στον ίδιο τελικό, ο Δημήτρης Ζησίδης, κατέλαβε την 6η θέση με επίδοση 8,88 μέτρα.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.