Μενού
  • Α-
  • Α+

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο ηθοποιός Ηλίας Ζερβός, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο, ο οποίος τον αποχαιρετά μέσα από τα social media. Ο Ηλίας Ζερβός είχε δώσει τη φωνή του σε πολλούς ήρωες κινουμένων σχεδίων και συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις, ενώ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως «Νίκος Γρέβιας», ο δικηγόρος του Χάρη Ρώμα στην κλασική κωμική σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης». Η Ελένη Ράντου, η οποία πρωταγωνιστούσε στη σειρά, αποχαιρέτησε τον ηθοποιό μέσα από το προφίλ της στο Facebook όπου έγραψε «Έφυγες νωρίς. Καλό ταξίδι Ηλία μου. Υπέροχος συνάδελφος, υπέροχος άνθρωπος».

Διαβάστε ακόμη: Ηλίας Ζερβός - Χάρης Ρώμας: «Χάθηκε νέος - Κρατούσε ψηλά τη σημαία της ηθικής»

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας (31/10) ο Χάρης Ρώμας μίλησε στην ΕΡΤ όπου είπε μεταξύ άλλων: «Χάθηκε πολύ νέος. Είχε να προσφέρει ακόμη πάρα πολλά. Ήταν ένας ηθοποιός που αγαπούσε και σεβόταν τη δουλειά. Ο Ηλίας κρατούσε τη σημαία της ηθικής πραγματικά ψηλά».

Η Άννα Χατζησοφιά, η οποία μαζί με τον Χάρη Ρώμα έγραφαν το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είπε το τελευταίο «αντίο» μέσω Twitter, γράφοντας: «Έφυγε ο Ηλίας, τόσο νέος ακόμα, τόσο ταλαντούχος, τόσο ξαφνικά. Γλυκός άνθρωπος, ταλαντούχος ηθοποιός, ευαίσθητος κοινωνικά, εξαιρετικός συνάδελφος. Θλίψη».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο ηθοποιός Βασίλης Χαλακατεβάκης αποχαιρέτησε τον Ηλία Ζερβό μέσα από ανάρτησή του στο Instagram όπου έγραψε: «Έφυγε από τη ζωή ένας καλός φίλος και συνάδελφος, ο Ηλίας Ζερβός. Τόσο ξαφνικά .Ένα κομμάτι της ζωής μου που θα θυμάμαι με πολλή αγάπη. Α ρε Λιάκο... Καλό ταξίδι να έχεις με γαλήνη..».

https://www.instagram.com/p/CkX_Tyorkit/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η ηθοποιός Ανδρομάχη Μαρκοπούλου έγραψε στο προφίλ της στο Facebook: «Αχ μωρέ Ηλία! Αχ μωρέ Ηλία! Δίκαιε, γενναίε, ξεχωριστέ, σοφέ κι ονειροπόλε. Κρατώ τις κουβέντες μας, τις θεατρικές παραστάσεις που μου έφτιαξες σε έναν ωραίο σκληρό δίσκο, τις συμβουλές σου και τη στήριξή σου, το καυστικό σου χιούμορ και την αλήθεια σου! Αχ μωρέ Ηλία! Αχ μωρέ Ηλία!».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fandromachi.markopoulou%2Fposts%2Fpfbid0kQt2T3CLL42xBgSQEkFmMW9q15jrR9ExMQUfy14HU9DQKDpzSoAZ1S6FpafTHmqkl&show_text=true&width=500

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου και σημαντικού ηθοποιού Ηλία Ζερβού. Ο Ηλίας Ζερβός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από την δραματική σχολή Βεάκη, ενώ ήταν πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών.

Ο Ηλίας Ζερβός διάνυσε μια σημαντική διαδρομή στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση. Είχε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες. Έγινε, ωστόσο, ευρέως γνωστός μέσα από δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές που συμμετείχε, όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Άκρως Οικογενειακόν», «Τα Μαχαιρώματα», η «Πολυκατοικία», «Λίφτινγκ» και άλλες. Επίσης, ασχολήθηκε με τις μεταγλωττίσεις, δανείζοντας τη φωνή του σε πολλούς αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων καθώς και σε αφηγήσεις, ενώ σκηνοθέτησε και μεταγλωττισμένες σειρές.

Συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε 6 παραγωγές:

  • «Πειρασμός» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς (1982)
  • «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ. Σκηνοθεσία: Νίκος Περέλης (1983)
  • «Αγάπης αγώνας άγονος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Σκηνοθεσία: Κανέλλος Αποστόλου (1983)
  • «Επαρχιακά ανέκδοτα: Ο μυστηριώδης Μαιτρανπάζ/ Είκοσι λεπτά με έναν άγγελο» του Αλεξάντρ Βαμπίλοφ. Σκηνοθεσία: Αντώνης Βογιάζος (1983)
  • «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη. Σκηνοθεσία: Λάμπρος Κωστόπουλος (1984)
  • «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος (1984)
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA