Μενού
  • Α-
  • Α+

Περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτα στη χειρότερη κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ εδώ και αρκετά χρόνια, σε συνέχεια των επεισοδίων τις τελευταίες ημέρες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκε η ρίψη ρουκετών από την πλευρά των Παλαιστινίων. Από την άλλη πλευρά δεν σταμάτησαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Στο Ισραήλ εκκενώθηκε το κοινοβούλιο και χθες ήχησαν στην Ιερουσαλήμ οι σειρήνες συναγερμού.

Όπως αναφέρουν ξένα Μέσα, συνολικά 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσα τους και εννέα παιδιά, με το μικρότερο να είναι 10 ετών. Δεκάδες είναι την ίδια στιγμή οι τραυματίες με τους Παλαιστινίους να κάνουν λόγο για πάνω από 100.

Η διεθνής κοινότητα έχε στραμμένο το βλέμμα της στην περιοχή και τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία ζητούν την αποκλιμάκωση και από τις δύο πλευρές. Τέλος, σύμφωνε με διπλωματικές πηγές ο ΟΗΕ, με τη βοήθεια του Κατάρ και της Αιγύπτου, επιχειρεί να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA