Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρεις βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την πτήση της Ryanair που εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Λευκορωσία, έτσι ώστε να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς.

Διαβάστε ακόμα: Λευκορωσία: Ο Ιάσων Ζήσης αποκαλύπτει γιατί αποβιβάστηκε στο Μινσκ από την πτήση της Ryanair

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές κοντά στις έρευνες για την πτήση θρίλερ της Ryanair, όταν ο Ρομάν Προτασέβιτς αντιλήφθηκε πως το αεροσκάφος εκτρέπει την πορεία του, σηκώθηκε από τη θέση του, πήγε στην αεροσυνοδό και της είπε χαρακτηριστικά: «Σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό, εμένα θέλουν, θα με σκοτώσουν».

Αυτά τα λογια του ακτιβιστή δημοσιογράφου αποκτούν ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που στη Λευκορωσία βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές που επικαλείται το Open, παρά τις αρχικές ενστάσεις του, ο πιλότος της πτήσης της Ryanair πείστηκε να αλλάξει πορεία προς το Μινσκ, όταν οι Λευκορώσοι τον ενημέρωσαν πως αν αποπειραθεί να προσγειωθεί στο Βίλνιους, θα σκάσει βόμβα στο αεροσκάφος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA