Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, στην πρώτη του εμφάνιση μετά τις αντιδράσεις  για την «αεροπειρατία» και τη σύλληψη του Ρομάν Προτασέβιτς και τις κυρώσεις που του επέβαλε η Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα το βράδυ, λέγοντας - σύμφωνα με τον Independent -  οτι οι επιθέσεις της Δύσης έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή. Είπε επίσης ότι  προειδοποίηση για βόμβα στο αεροπλάνο της Ryanair ήρθε από την Ελβετία.

Διαβάστε ακόμα: Λευκορωσία: 10 άτομα διερευνά η ΕΥΠ για την πτήση θρίλερ της Ryanair - O ρόλος της KGB και ο Ιβάν Τερτέλ

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο μίλησε, κατά τις πληροφορίες που επικαλείται ο Independent, σε βουλευτές και επισήμους στο Μινσκ και είπε επίσης ότι η συμπεριφορά της Ευρώπης απέναντι στο γεγονός δείχνει ότι θέλει – μαζί με τους εσωτερικούς εχθρούς – να αποσταθεροποιήσει τη Λευκορωσία. «Εχθροί εντός και εκτός χώρας έχουν αλλάξει πλέον τις μεθόδους με τις οποίες μας επιτίθενται» ανέφερε. «Έχουν πλέον περάσει την κόκκινη γραμμή και τα όρια της κοινής λογικής και της ηθικής» πρόσθεσε.

Μέρκελ και Τζόνσον ζητούν η Λευκορωσία να αφήσει ελεύθερο τον Προτασέβιτς

Υπενθυμίζεται ότι εκτός απο τις κυρώσεις από τη Σύνοδο Κορυφής τηγ Δευτέρα, υπάρχουν και δηλώσεις πολιτικών ηγετών που «καρφώνουν» το καθεστώς Λουκασένσκο και ζητούν την απελευθέρωση του δημοσιογράφου, Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στη Λευκορωσία μετά την αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Ryanair.. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Ρομάν Προτασέβιτς, προειδοποιώντας το λευκορωσικό καθεστώς ότι θα υπάρξουν συνέπειες μετά το περιστατικό εκτροπής του αεροσκάφους της Ryanair. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρει πως το βίντεο του νεαρού Λευκορώσου δημοσιογράφου, Ρομάν Προτασέβιτς, στο οποίο εμφανίζεται να παραδέχεται κατηγορίες σε βάρος του υπό προφανές καθεστώς πίεσης προξενεί «βαθιά αναστάτωση». Δηλώσεις σε αυτό το μήκος κύματος έκανε και η Άνγκελα Μέρκελ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA