Μενού
  • Α-
  • Α+

Περισσότεροι από 500 υπάλληλοι της Amazon υπέγραψαν εσωτερική επιστολή προς τους διευθυντές Τζεφ Μπέζος και Άντι Τζάσι, ​​ζητώντας από την εταιρεία να αναγνωρίσει την κατάσταση των Παλαιστινίων, λίγες μέρες μετά από αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα που άφησαν 248 Παλαιστίνιους νεκρούς και ρουκέτες από τη Χαμάς που σκότωσαν 13 Ισραηλινούς , σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες και των δύο πλευρών.

Διαβάστε ακόμη: Χαμάς και Ισραήλ: Το χρονικό μιας σφοδρής σύγκρουσης που κρατά πάνω από 30 χρόνια

Οι εργαζόμενοι που υπέγραψαν την επιστολή θέλουν η Amazon να καταγγείλει επιχειρηματικές συμβάσεις με οργανισμούς που ισχυρίζονται ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν επίσης από την εταιρεία τεχνολογίας να συνεχίσει να υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου και να δημιουργεί ένα ταμείο ανακούφισης για τους Παλαιστινίους που πλήττονται από τον πόλεμο.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δέχθηκε πυρά για την υποστήριξή του σε ισραηλινούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, με τον οποίο υπέγραψε σύμβαση cloud computing 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο σε συνεργασία με την Google .

Μια έρευνα της Financial Times τον Φεβρουάριο του 2020 διαπίστωσε ότι η Amazon προσέφερε δωρεάν αποστολή σε αμφισβητούμενους ισραηλινούς οικισμούς στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ στους παλαιστίνιους γείτονές τους μόνο εάν αναφέρουν ότι η χώρα τους είναι το Ισραήλ. 

Η Χαμάς και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός την Πέμπτη το απόγευμα μετά το χειρότερο ξέσπασμα των συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και χρόνια.

Πηγή: Newsweek

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA