Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κίνηση της Γαλλίας να αναγκάσει επιβατικό αεροσκάφος της Belavia, που εκτελούσε πτήση από το Μινσκ για τη Βαρκελώνη, να επιστρέψει στη Λευκορωσία, όταν οι πολωνικές αρχές ενημέρωσαν πως ίσως να μην του επιτρεπόταν η είσοδος στον εναέριο χώρο της, εξόργισε τις λευκορωσικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη: Λευκορωσία: Υπονοούμενα για τους πιλότους της Ryanair αφήνει ο Λουκασένκο

Η Λευκορωσία κατηγόρησε τη Γαλλία για «αεροπειρατεία», ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό «απολύτως σκανδαλώδες». «Είναι μια ανήθικη ενέργεια. Ειλικρινά, πρόκειται για αεροπειρατεία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Ανατόλι Γκλαζ.

Στο μεταξύ, μια πτήση της Air France από το Παρίσι για τη Μόσχα «αναβλήθηκε» για λόγους που συνδέονται με την κατάσταση στη Λευκορωσία, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία. Η Air France ανέφερε ότι ανέβαλε για την Πέμπτη (27/5) την εκτέλεση της πτήσης AF1154 για λόγους που συνδέονται με την αποφυγή του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας, διότι «θα χρειαζόταν μια νέα έγκριση εκ μέρους των ρωσικών αρχών για την είσοδο στο ρωσικό έδαφος». Η πτήση επρόκειτο να αναχωρήσει στις 10.20 το πρωί από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, με προορισμό το Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA