Μενού
  • Α-
  • Α+

Αιχμές για τη Ryanair και τους πιλότους της επίμαχης πτήσης από Αθήνα προς Βίλνιους που προσγειώθηκε εκτάκτως στη Λευκορωσία, αφήνουν ο Αλεξάντερ Λουκασένκο και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Διαβάστε ακόμη: Λευκορωσία: «Κόλαση» οι φυλακές του Λουκασένκο – Ηλεκτροσόκ, ξυλοδαρμοί, στέρηση ύπνου και φαγητού

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Open, ο Λουκασένκο διέψευσε ότι υπήρξαν στην πτήση πράκτορες -όπως είχε υποστηρίξει η Ryanair- οι οποίοι εξανάγκασαν τους πιλότους να πραγματοποιήσουν έκτακτη προσγείωση. Στο ίδιο πνεύμα και η Ζαχάροβα άφησε αιχμές κατά της Ryanair, που -όπως υποστηρίζει- άλλαξε τη δήλωσή της για το συμβάν. Ο Λουκασένκο άφησε υπονοούμενα για τους πιλότους, λέγοντας ότι άργησαν πάρα πολύ να πάρουν αποφάσεις και μιλούσαν συνεχώς στο τηλέφωνο.  

Ο Λουκασένκο υποστηρίζει επίσης ότι το μήνυμα για την ύπαρξη βόμβας στο αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από Αθήνα προς Βίλνιους, εστάλη ταυτόχρονα στα αεροδρόμια Αθηνών, Μινσκ και Βίλνιους κάτι που προ ολίγου διαψεύστηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει ότι οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί της δήθεν ενημέρωσης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ή των Ελληνικών Αρχών για την ύπαρξη πάσης φύσεως απειλής στην πτήση της Ryanair, είναι παντελώς ψευδείς, ανυπόστατες και απολύτως παραπλανητικές» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Τι είχε πει η Ryanair για την «αεροπειρατεία»

Στην πρώτη αντίδρασή της, μετά την «αεροπειρατεία, η Ryanair υποστήριξε ότι στο αεροπλάνο δεν υπήρξε κάποιο ασυνήθιστο εύρημαΜετά τις κατηγορίες εκ μέρους της Λευκορωσίας για πιθανές ευθύνες της αεροπορικής εταιρείας, η Ryanair επανήλθε λέγοντας ότι «υπήρχαν πράκτορες της KGB μέσα στο αεροπλάνο».

«Φαίνεται ότι η πρόθεση των Αρχών ήταν να απομακρύνουν έναν δημοσιογράφο και τη σύντροφό του [...] Πιστεύουμε ότι υπήρχαν και κάποιοι πράκτορες της KGB που κατέβηκαν στο αεροδρόμιο» είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι. O επικεφαλής της εταιρείας είχε χαρακτηρίσει την αναγκαστική προσγείωση ως «αεροπειρατεία που χρηματοδοτήθηκε από το κράτος» σημειώνοντας ότι ήταν η πρώτη τέτοια περίπτωση που αφορούσε μια ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA