Μενού
  • Α-
  • Α+

Η παρουσία του ψευδοκράτους σε στρατιωτική άσκηση οδήγησε την Σλοβακία στην απόφαση να αποσύρει τη συμμετόχη της, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Την αποχώρηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών, Ivan Korcok, στον Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο σύντομης συνάντησης που είχαν σήμερα, Πέμπτη 27 Μαΐου, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λισσαβώνα.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ο «αρχιμαφιόζος» Πεκέρ κήρυξε πόλεμο στον Ερντογάν

Πιο συγκεκριμένα, ο Σλοβάκος Υπουργός ενημέρωσε ότι η Σλοβακία απέσυρε την συμμετοχή της από την τουρκική στρατιωτική άσκηση Anadolu Ankasi 2021, η οποία διεξάγεται μεταξύ 24 Μαΐου και 4 Ιουνίου, λόγω της συμμετοχής των κατεχομένων, τονίζοντας την προσήλωση της χώρας του προς το διεθνές δίκαιο και την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε την ικανοποίηση του και ευχαρίστησε τον Σλοβάκο ομόλογό του για την ταχεία αντίδραση του, ενώ σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί σχετικά διαβήματα, σε συντονισμό με την Κυπριακή πλευρά, προς την Σλοβακία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA