Μενού
  • Α-
  • Α+

Η οδός όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Λευκορωσίας στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, μπορεί να μετονομασθεί προς τιμή του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς ως κίνηση αλληλεγγύης ύστερα από τη δραματική σύλληψή του.

Διαβάστε ακόμα: «Θα με σκοτώσουν»: Τα λόγια του Ρομάν Προτασέβιτς σε αεροσυνοδό όταν η πτήση της Ryanair άλλαξε πορεία

Η ιδέα προτάθηκε από καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου αφού λευκορωσικό μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε το αεροπλάνο της Ryanair στο οποίο επέβαινε ο Προτασέβιτς την Κυριακή, πραγματοποιώντας την πτήση Αθήνα-Βίλνιους, και το ανάγκασε να προσγειωθεί στο Μινσκ όπου συνελήφθη ο ίδιος και η σύντροφός του

Εάν μετονομασθεί ο δρόμος, η αλληλογραφία της λευκορωσικής πρεσβείας και οι επαγγελματικές κάρτες των υπαλλήλων της θα φέρουν τη διεύθυνση «Προτασέβιτς 26». Ο δημοσιογράφος είναι εδώ και 10 χρόνια έντονος επικριτής του Λευκορώσου ηγέτη Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Θα υποβάλω την πρόταση στο δημαρχείο του Βουκουρεστίου», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook δήλωσε η Κλοτίλντ Αρμάντ, δήμαρχος στην πρώτη περιφέρεια του Βουκουρεστίου, όπου βρίσκεται η πρεσβεία.

«Ζούμε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος και αυτή η πράξη τρομοκρατίας από τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο να αναχαιτίσει μια εμπορική πτήση μεταξύ δύο χωρών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA