Μενού
  • Α-
  • Α+

Γροθιά στο στομάχι είναι το πρωτοσέλιδο της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz την Πέμπτη, καθώς καλύπτεται με 67 τα πρόσωπα Παλαιστινίων παιδιών και εφήβων που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, κατά την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Διαβάστε ακόμη: Χαμάς και Ισραήλ: Το χρονικό μιας σφοδρής σύγκρουσης που κρατά πάνω από 30 χρόνια

«Αυτό είναι το τίμημα του πολέμου», γράφει η εφημερίδα Haaretz δίπλα στις φωτογραφίες. Η εφημερίδα, σε συνεργασία με τους New York Times, δημοσίευσε τις φωτογραφίες, τις ηλικίες και τις ιστορίες των θυμάτων, η ηλικία των οποίων κυμαινόταν από 6 μηνών έως 17 ετών. Συνολικά σκοτώθηκαν 254 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, και το ένα τέταρτο αυτών ήταν παιδιά.

Η δημοσίευση έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός με την οποία πήρε τέλος η πιο πρόσφατη κλιμάκωση, που προέκυψε από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ.

 

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, παιδιά στη Γάζα σκοτώθηκαν επίσης από εσφαλμένες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Χαμάς. Στο Ισραήλ, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις ημέρες της σύγκρουσης και ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ένα παιδί 5 ετών και ένα 16 ετών.

https://twitter.com/Istanbultelaviv/status/1397767497324056578?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA