Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία φωτογραφία που τράβηξε και έστειλε σε υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων ο Καρλ Στιούαρτ αποδείχθηκε ικανή ώστε οι Αρχές στην Αγγλία να τον ταχτοποιήσουν και να τον συλλάβουν για εμπορία ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη: Ούγιο Οσόριο: Το πρόσωπο του χειρότερου serial killer του Ελ Σαλβαδόρ

Ο 39χρονος τράβηξε μία φωτογραφία με το δημοφιλές στην Αγγλία τυρί Stilton. Οι Αρχές του Λίβερπουλ όμως που τον παρακολουθούσαν βρήκαν το στοιχείο που έψαχναν ώστε να «δέσουν» την υπόθεση εναντίον του.

https://twitter.com/oliviasolon/status/1396798820101632002?ref_src=twsrc^tfw

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, που εστάλη σε ιδιωτική συνομιλία στην πλατφόρμα EncroChat στην οποία είχαν αποκτήσει πρόσβαση οι αστυνομικοί, φαίνεται καθαρά το χέρι του. Από εκεί κατάφεραν να απομονώσουν τα δακτυλικά του αποτυπώματα και να του αποδώσουν κατηγορίες. Ο ίδιος παραδέχθηκε την ενοχή του και το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 13 ετών και 6 μηνών. 

Ο Στιούαρτ ήταν μέλος κυκλώματος με περισσότερα από 60 μέλη σε όλη την Ευρώπη, που διακινούσε κοκαΐνη. ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια.

Η πλατφόρμα EncroChat χρησιμοποιείται συχνά από μέλη εγκληματικών οργανώσεων για ανταλλαγή μηνυμάτων. Τον τελευταίο χρόνο όμως οι αρχές έχουν καταφέρει να «σπάσουν» την ιδιωτικότητα και να ανακαλύψουν πολλά στοιχεία που τους έχουν οδηγήσει, σε όλη την Ευρώπη, σε περισσότερες από 60.000 περιπτώσεις παραβατικότητας ε τις πιο σοβαρές να έχουν να κάνουν με το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών αλλά και ξέπλυμα χρήματος.

Με πληροφορίες από cbcnews και bbc

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA