Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας εμφανίστηκε και πάλι ο δημοσιογράφος, Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος συνελήφθη αφού οι αρχές ανάγκασαν ένα αεροσκάφος της Ryanair να προσγειωθεί στο Μινσκ.

Διαβάστε ακόμη: Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια στο Reader: «Η ζωή οποιουδήποτε στη Λευκορωσία είναι σε κίνδυνο»

Ο Προτασέβιτς «δήλωσε και πάλι ένοχος» μιλώντας στο κρατικό κανάλι ONT και ομολόγησε για ακόμη μια φορά ότι διοργάνωσε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ενώ «επαίνεσε» τον Αλεξάντερ Λουκασένκο

Οι επικριτές της κυβέρνησης Λουκασένκο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, πιστεύουν ότι οι εμφανίσεις του Προτασέβιτς στα ΜΜΕ ενώ παραμένει υπό κράτηση γίνονται υπό πίεση. Ο Προτασέβιτς είναι «όμηρος του καθεστώτος» ανέφερε την Πέμπτη ο Φρανάκ Βιαγκόρκα, σύμβουλος της εξόριστης προέδρου της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια. «Είναι οδυνηρό να βλέπεις τις δήθεν εξομολογήσεις του Ρομάν Προτασέβιτς. Οι γονείς του πιστεύουν ότι βασανίστηκε. Αυτός δεν είναι ο Ρομάν που ξέρω. Είναι όμηρος του καθεστώτος και πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να απελευθερώσουμε αυτόν και τους άλλους 460 κρατούμενους» έγραψε ο Βιαγκόρκα στο twitter.

https://twitter.com/franakviacorka/status/1400531671057829893?ref_src=twsrc^tfw

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ο Προτασέβιτς λέει ότι σέβεται την άρνηση του προέδρου να δέχεται δημόσια κριτική. «Συνειδητοποίησα ότι μεγάλο μέρος της κριτικής που δέχεται ο Λουκασένκο είναι ουσιαστικά προσπάθεια να τον πιέσουν. Και πολλές φορές ενήργησε σαν άντρας με χαλύβδινη αντοχή παρά την πίεση» λέει ο Προτασέβιτς.

Ο δημοσιογράφος καταρρέει μπροστά στην κάμερα και λέει με κλάματα ότι δεν θέλει ποτέ να ασχοληθεί με την πολιτική ξανά. «Έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα. Δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική και τα βρώμικα παιχνίδια. Θέλω να ελπίζω ότι μπορώ να διορθώσω τα πάντα και να ζήσω μια συνηθισμένη ζωή και να κάνω οικογένεια και παιδιά» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως ο Προτασέβιτς τέθηκε υπό κράτηση στις 23 Μαΐου αφού το αεροπλάνο που ταξίδευε από την Αθήνα προς το Βίλνιους της Λιθουανίας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ από ελεγκτές πτήσεων της Λευκορωσίας, οι οποίοι προειδοποιούσαν για πιθανή παρουσία βόμβας στο αεροσκάφος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA