Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε νέο κρεσέντο προκλήσεων κατέφυγαν τόσο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ αφού επιμένουν στη ρητορική και στο αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας». Μάλιστα ο Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε, χθες, Σάββατο (5/6) προανήγγειλε την επαναδραστηριοποίηση του γεωτρύπανου Γιαβούζ στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμη: Νέες «βόμβες» από τον αρχιμαφιόζο Πεκέρ: Πλήρωνα τους καφέδες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ερντογάν

«Το γεωτρύπανο Γιαβούζ που ασκεί τα καθήκοντά του  στη Μεσόγειο, βρίσκεται στο λιμάνι Τασουτζού για εργασίες συντήρησης και πρώτα ο Αλλάχ, θα επιστρέψει και εκείνο σύντομα στο πεδίο και θα ξεκινήσει γεώτρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία υποστηρίζοντας ότι είναι «δικαίωμα κατάκτησης και γι’ αυτό και τη μετέτρεψε σε τζαμί». Μάλιστα σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη επανέλαβε και ένα ποίημα το οποίο αναφέρει πως «οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες και οι πιστοί στρατιώτες για το Ισλάμ.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δηλώνει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ν’ αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Λιβύη, ενώ έκανε και αναφορά και αυτός στη «Γαλάζια Πατρίδα».

«Θα συνεχίσουμε παρά τις προβοκατόρικες ενέργειες να στηρίζουμε τους Λίβυους αδερφούς μας», ανάφερε αρχικά και προσέθεσε: «Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα κανενός. Όμως είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί  να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα στις θάλασσές μας και στη Γαλάζια Πατρίδα μας και στην Κύπρο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA