Μενού
  • Α-
  • Α+

Το νέο του βίντεο μέσω YouTube, το 9ο κατά σειρά ανέβασε ο «αρχιμαφιόζος», Σεντάτ Πεκέρ που έχει κηρύξει τον «πόλεμο» στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Ο Σεντάτ Πεκέρ είχε ξεκαθαρίσει από την Πέμπτη ότι δεν πρόκειται να πει τίποτα για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όμως αναφέρθηκε και πάλι σ’ ένα από τα εξέχοντα μέλη του Κόμματος και υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για το θάνατο Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου το 1996 μετά τις καταγγελίες Πεκέρ

Ο Πεκέρ μίλησε για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Σερντάρ Εκσί, ο οποίος έχει παντρευτεί μια ανιψιά του Ερντογάν και ανέφερε σ’ έναν επιχειρηματία, ο οποίος καταζητείται εδώ και έξι μήνες τόσο από την Τουρκία όσο και από τις ΗΠΑ και οποίο κάλεσε ο Σοϊλού στο υπουργείο Εσωτερικών και του ζήτησε 45.000.000 δολάρια για να τον βοηθήσει. Όταν τα κατάφερε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει ο Πεκέρ στο νέο του βίντεο διέφυγε στο εξωτερικό.

Ακόμα, ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ δήλωσε ότι ο βουλευτής του ΑΚP, Μετίν Κιουλούκ έχει χρηματοδοτηθεί πολλές φορές από το ίδιο. «Του έβαζα λεφτά στο πορτμπαγκάζ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης ο «αρχιμαφιόζος» υποστήριξε ότι όλοι οι καφέδες  που μοίραζε ο Τούρκος πρόεδρος στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του AKP ήταν δικοί του «Δικοί μου ήταν, από το δικό μου εργοστάσιο. Εσείς δεν πληρώσατε ποτέ».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, ο Πεκέρ υποστήριξε ότι ο όμιλος Hurriyet-CNN Turk που ανήκει στον όμιλο Ντεμίρ Ορέν, δεν εξαγοράστηκε ποτέ, αλλά όλα έγιναν με ένα δάνειο 750 εκατ. δολαρίων της Ziraat Bank, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ. Αναφέρθηκε στον γιο του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, κάνοντας λόγο ότι ασχολείται με εμπόριο ναρκωτικών από το οποίο έχει βγάλει τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση.

Ακόμα είπε πως η Τουρκία στέλνει λεφτά μέσω μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Βόρεια Μακεδονία σε ακραίους ρατσιστές που βιάζουν γυναίκες και δεν βοηθάει τους πραγματικούς μουσουλμάνους  και επιμένει στη θεωρία του για την οργάνωση μισθοφόρων της SADAT που όπως λέει έχει πάει στην Συρία και έχει βοηθήσει τους τζιχαντιστές. 

Ποιος είναι ο Σεντάτ Πεκέρ

Ο 49χρονος Σεντάτ Πεκέρ, έγινε γνωστός τη δεκαετία του '90, σαν μαφιόζος και μέλος συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος. Το 2007 καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης με τις κατηγορίες να περιλαμβάνουν τη σύσταση και τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος υποστηρίζει στα βίντεο που δημοσιεύει και τα οποία έχουν προκαλέσει «τριγμούς» στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι βρίσκεται σε σουίτα ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, ωστόσο το Reuters δεν κατάφερε να εντοπίσει που βρίσκεται. Τα οκτώ βίντεο που έχει δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο YouTube, έχουν συγκεντρώσει πάνω από 70 εκατομμύρια προβολές. Οι καταγγελίες του Πεκέρ αφορούν νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους για εγκλήματα όπως βιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών και μυστικές παραδόσεις όπλων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ερντογάν, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα που έχουν δεχθεί τα «βέλη» του μαφιόζου. Ο Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ο Σοϊλού του είχε προτείνει προστασία και τον είχε «ενημερώσει» για την έναρξη μιας έρευνας εναντίον του τον περασμένο χρόνο, προκειμένου να του επιτρέψει να εγκαταλείψει την Τουρκία πριν συλληφθεί.  Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες ως ανυπόστατες. Ο Σοϊλού έχει αρνηθεί τις συγκεκριμένες κατηγορίες και όπως και ο Ερντογάν και άλλα μέλη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), υποστηρίζουν ότι όλα αυτά αποτελούν μία σκευωρία εναντίον της Τουρκίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA