Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ώρα της πολυαναμενόμενης συνάντησης ανάμεσα στους σε Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε. Οι ηγέτες Ρωσίας και ΗΠΑ θα θέσουν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα κράτη τους, στο Villa La Grange, κοντά στη λίμνη της Γενεύης. Η συνάντηση, ξεκίνησε με ενισχυμένα μέτρα εν μέσω πανδημίας και αναμένεται να διαρκέσει έως και πέντε ώρες, ενώ έκδηλη ήταν η αμηχανία των δύο προέδρων.

Διαβάστε επίσης: «Είχαμε μία καλή συνάντηση» - Τα 45 λεπτά του Μπάιντεν με τον Ερντογάν

Τους Μπάιντεν και Πούτιν υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελβετίας, Γκάι Παρμελίν, ενώ πραγματικά εντυπωσιακή ήταν η άφιξη του Ρώσου προέδρου - η οποία μάλιστα σχολιάστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ- καθώς εμφανίστηκε με αυτοκινητοπομπή από 22 οχήματα!

«Νομίζω ότι είναι πάντα καλύτερο να συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο, να προσπαθούμε να προσδιορίσουμε πού έχουμε αμοιβαίο ενδιαφέρον, να συνεργαστούμε και πού δεν έχουμε, να δημιουργήσουμε μία λογική πορεία προς τα μπρος», είπε ο Μπάιντεν στον Πούτιν. «Δύο μεγάλες δυνάμεις», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μπάιντεν που ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει τη Σύνοδο. «Εχουν συσσωρευθεί πολλά θέματα στις αμερικανικές και τις ρωσικές σχέσεις που απαιτούν συνάντηση του πιο υψηλού επιπέδου και ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα είναι παραγωγική», είπε ο Ρώσος ηγέτης μέσω μεταφραστή.

Οι συζητήσεις των δύο ανδρών θα αποτελούνται από τρία μέρη: Συνομιλίες κλειστής μορφής και δύο γύρους εκτεταμένων συζητήσεων, με διάλειμμα για καφέ. Τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Κρεμλίνο ανακοίνωσαν ότι οι ηγέτες πρόκειται να αγγίξουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που κυμαίνονται από τη στρατηγική σταθερότητα, την ασφάλεια των πληροφοριών και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έως την Αρκτική, την κλιματική αλλαγή και την καταπολέμηση της COVID-19.

https://twitter.com/CNN/status/1405128315732643840?ref_src=twsrc^tfw

Πάντως οι πρόεδροι δεν θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου, ενώ πρώτος θα μιλήσει ο κ.Πούτιν.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMIDRussia%2Fposts%2F3500840590015357&show_text=true&width=500

Τον Απρίλιο, ο Πούτιν και ο Μπάιντεν πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία για να συζητήσουν τις διμερείς τους σχέσεις κατά τη διάρκεια της οποίας πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε να πραγματοποιήσουν μια εκ του σύνεγγυς συνάντηση σε τρίτη χώρα άμεσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA