Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Γιατί δεν θα υπάρξει κοινή συνέντευξη τύπου

Τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν στη Γενεύση και μάλιστα έγινε σε... δύο δόσεις

Πούτιν - Μπάιντεν (πηγή: Associated Press)
Πούτιν - Μπάιντεν (πηγή: Associated Press)

Σε δύο δόσεις «τα είπαν» Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν στο Villa La Grange, κοντά στη λίμνη της Γενεύης, σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου. Οι δύο ηγέτες θα δώσουν ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο IFAX, που επικαλείται πηγές από τις αντιπροσωπείες, οι συνομιλίες των δύο ηγετών ήταν αρκετά επιτυχημένες.

Χωριστά οι συνεντεύξεις

Μόνος του θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς, όπως είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, αυτή είναι η πιο κατάλληλη μορφή για να επικοινωνήσει με σαφήνεια με τον «ελεύθερο Τύπο». «Μια χωριστή συνέντευξη Τύπου είναι η κατάλληλη μορφή για να επικοινωνήσουμε με σαφήνεια στον ελεύθερο Τύπο τα θέματα που θα έχουν εγερθεί στη συνάντηση, τόσο σε ό,τι αφορά στα θέματα όπου μπορεί να συμφωνήσουμε όσο και στα θεματα που μπορεί να έχουμε διαφορές.

Αυτοκινητοπομπή 22 οχημάτων

Τους Μπάιντεν και Πούτιν υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελβετίας, Γκάι Παρμελίν, ενώ πραγματικά εντυπωσιακή ήταν η άφιξη του Ρώσου προέδρου - η οποία μάλιστα σχολιάστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ- καθώς εμφανίστηκε με αυτοκινητοπομπή από 22 οχήματα!

«Νομίζω ότι είναι πάντα καλύτερο να συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο, να προσπαθούμε να προσδιορίσουμε πού έχουμε αμοιβαίο ενδιαφέρον, να συνεργαστούμε και πού δεν έχουμε, να δημιουργήσουμε μία λογική πορεία προς τα μπρος», είπε ο Μπάιντεν στον Πούτιν. «Δύο μεγάλες δυνάμεις», πρόσθεσε. Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μπάιντεν που ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει τη Σύνοδο. «Εχουν συσσωρευθεί πολλά θέματα στις αμερικανικές και τις ρωσικές σχέσεις που απαιτούν συνάντηση του πιο υψηλού επιπέδου και ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα είναι παραγωγική», είπε ο Ρώσος ηγέτης μέσω μεταφραστή.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Τζο Μπάιντεν #Βλαντίμιρ Πούτιν #ΗΠΑ #Ρωσία #Ελβετία