Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε δύο δόσεις «τα είπαν» Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν στο Villa La Grange, κοντά στη λίμνη της Γενεύης, σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου. Οι δύο ηγέτες θα δώσουν ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο IFAX, που επικαλείται πηγές από τις αντιπροσωπείες, οι συνομιλίες των δύο ηγετών ήταν αρκετά επιτυχημένες.https://twitter.com/ABC/status/1405187499387916295?ref_src=twsrc^tfw

Χωριστά οι συνεντεύξεις 

Μόνος του θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς, όπως είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, αυτή είναι η πιο κατάλληλη μορφή για να επικοινωνήσει με σαφήνεια με τον «ελεύθερο Τύπο». «Μια χωριστή συνέντευξη Τύπου είναι η κατάλληλη μορφή για να επικοινωνήσουμε με σαφήνεια στον ελεύθερο Τύπο τα θέματα που θα έχουν εγερθεί στη συνάντηση, τόσο σε ό,τι αφορά στα θέματα όπου μπορεί να συμφωνήσουμε όσο και στα θεματα που μπορεί να έχουμε διαφορές.

Αυτοκινητοπομπή 22 οχημάτων 

Τους Μπάιντεν και Πούτιν υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελβετίας, Γκάι Παρμελίν, ενώ πραγματικά εντυπωσιακή ήταν η άφιξη του Ρώσου προέδρου - η οποία μάλιστα σχολιάστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ- καθώς εμφανίστηκε με αυτοκινητοπομπή από 22 οχήματα!

«Νομίζω ότι είναι πάντα καλύτερο να συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο, να προσπαθούμε να προσδιορίσουμε πού έχουμε αμοιβαίο ενδιαφέρον, να συνεργαστούμε και πού δεν έχουμε, να δημιουργήσουμε μία λογική πορεία προς τα μπρος», είπε ο Μπάιντεν στον Πούτιν. «Δύο μεγάλες δυνάμεις», πρόσθεσε. Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μπάιντεν που ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει τη Σύνοδο. «Εχουν συσσωρευθεί πολλά θέματα στις αμερικανικές και τις ρωσικές σχέσεις που απαιτούν συνάντηση του πιο υψηλού επιπέδου και ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα είναι παραγωγική», είπε ο Ρώσος ηγέτης μέσω μεταφραστή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA