Μενού
  • Α-
  • Α+

«Εποικοδομητικές» χαρακτήρισε τις συζητήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνάντησής τους. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Πούτιν είπε ότι συμφώνησαν να αρχίσουν διαβούλευση για την κυβερνοασφάλεια. «Δεν υπήρχε εχθρότητα. Το αντίθετο θα έλεγα, δείξαμε μεγάλη προθυμία να καταλάβουμε ο ένας τις θέσεις του άλλου» είπε ο Πούτιν.https://twitter.com/CBSEveningNews/status/1405193217105137671?ref_src=twsrc^tfw

Δεν θέλησε καν να αναφέρει το όνομα του Ναβάλνι

Ο Πούτιν δέχτηκε και ερώτηση για τον πολιτικό του αντίπαλο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο δηλητηριάστηκε μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε από την πόλη Ομσκ στην Σιβηρία με προορισμό την Μόσχα. «Έχει παραβιάσει το νόμο» είπε ο Πούτιν ερωτηθείς σχετικά και μάλιστα δεν ανέφερε κα το όνομα του Ναβάλνι, τον αποκάλεσε αυτός ο άνδρας.

Αμηχανία πριν τη συνάντηση

Οι ηγέτες Ρωσίας και ΗΠΑ έθεσαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα κράτη τους, στο Villa La Grange, κοντά στη λίμνη της Γενεύης. Η συνάντηση, ξεκίνησε με ενισχυμένα μέτρα εν μέσω πανδημίας  ενώ έκδηλη ήταν η αμηχανία των δύο προέδρων. 

Τους Μπάιντεν και Πούτιν υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελβετίας, Γκάι Παρμελίν, ενώ πραγματικά εντυπωσιακή ήταν η άφιξη του Ρώσου προέδρου - η οποία μάλιστα σχολιάστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ- καθώς εμφανίστηκε με αυτοκινητοπομπή από 22 οχήματα!«Νομίζω ότι είναι πάντα καλύτερο να συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο, να προσπαθούμε να προσδιορίσουμε πού έχουμε αμοιβαίο ενδιαφέρον, να συνεργαστούμε και πού δεν έχουμε, να δημιουργήσουμε μία λογική πορεία προς τα μπρος», είπε ο Μπάιντεν στον Πούτιν. «Δύο μεγάλες δυνάμεις», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA