Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την πτήση με την οποία επέστρεψε από το Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία. Επανέλαβε πως η συνάντηση ήταν καλή και επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα της απευθείας συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών χωρίς διαμεσολαβητές.

Διαβάστε ακόμη: Χειροπέδες στο πασίγνωστο «γεράκι» του Χρηματιστήριου Παύλο Παπαδόπουλο

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι αυτό το σημαντικότερο θέμα στο οποίο συμφώνησαν με τον κ. Μητσοτάκη ήταν να συνεννοούνται απευθείας μέσω των απεσταλμένων τους Ιμπραήμ Καλίν και Ελένη Σουρανή και χωρίς τρίτα πρόσωπα, οργανισμούς και κράτη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ ο κ. Ερντογάν είπε τα εξής: «Συναντηθήκαμε με τον Μητσοτάκη. Του είπα ‘’όπως και σήμερα ας μη βάλουμε μεταξύ μας τρίτα πρόσωπα, οργανισμούς και κράτη. Αν θα κάνουμε κάτι, να το κάνουμε μαζί. Ο δικός σου ειδικός απεσταλμένος με τον δικό μου ειδικό απεσταλμένο ας συναντηθούν και ας μας ενημερώσουν. Και μετά να συναντηθούμε εμείς. Και να κάνουμε τα ανάλογα βήματα’’. Το σημαντικότερο θέμα που συμφωνήσαμε ήταν αυτό. Αν θέλει ο Θεός με την Ελλάδα θα συνεννοούμαστε όχι μέσω άλλων κρατών, οργανισμών αλλά μέσω του ειδικού απεσταλμένου μου Ιμπραχίμ Καλίν, και την ειδική απεσταλμένη του κυρία Ελένη (Σουρανή) και θα κάνουμε τα βήματα μας. Η συνάντηση μας με τον Μητσοτάκη, γι αυτούς ήταν ευχάριστο γεγονός. Είναι σημαντικό. Καλό ήταν, καλή συνάντηση. Εύχομαι κι από εδώ και πέρα να πάει καλά».

Την ίδια ώρα στην Αθήνα ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, Σοφί Βιλμέζ, επέμεινε στην ευρω-τουρκική προσέγγιση τονίζοντας πως η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν έγινε για να «σπάσει ο πάγος» παρά το ότι παραμένουν οι πολύ σημαντικές διαφορές με την Τουρκία. Ο κ. Δένδιας είπε πως στη διάρκεια του γεύματος θα συζητήσει με την Βελγίδα ομόλογό του για τα θέματα της Λιβύης και της Συρίας, επαναλαμβάνοντας την ελληνική θέση πως θα πρέπει «άμεσα να αποχωρήσουν από τη Λιβύη οι ξένες δυνάμεις πριν τις εκλογές» που έχουν οριστεί για τις 25 Δεκεμβρίου. Ο κ. Δένδιας θα ταξιδέψει τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα έχει ως αντικείμενό του την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Ιουνίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA