Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία νέα αρχή κάνει πλέον η Μελέκ Ιπέκ, η 31χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2021, όταν σκότωσε με καραμπίνα τον σύζυγο και βασανιστή της, με αποτέλεσμα να παραμείνει για 108 ημέρες στη φυλακή. Τελικά τον Απρίλιο δικαιώθηκε σε μία σπάνια απόφαση δικαστηρίου της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: «Κύμα» οργής και προσφυγές μετά την αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Η Μελέκ Ιπέκ έδωσε εξετάσεις προκειμένου να περάσει στο πανεπιστήμιο και να πραγματοποιήσει το όνειρό της που είναι να γίνει δασκάλα μαθηματικών. Η Ιπέκ μετά την απελευθέρωση από τη φυλακή μετακόμισε στο χωριό Kovanlık, όπου ζει η οικογένεια της. Εκεί άρχισε να διαβάζει μαζί με τις δύο κόρες της την Τζεϊλίν Ντενίζ και την Ικρά Νουρ και άρχισε να προετοιμάζεται για τις εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο όπως και εκατομμύρια άλλοι υποψήφιοι σε όλη την Τουρκία.

Η 31χρονη δεν έκρυψε την ανυπομονησία και τον ενθουσιασμό της πριν την εξέταση και ευχήθηκε σε όλους να πάνε καλά. «Αυτή είναι 3η μου προσπάθεια που κάνω στις εξετάσεις, ελπίζω να τα καταφέρω. Όμως και εάν αποτύχω, θα προσπαθήσω ξανά την επόμενη χρονιά, γιατί δεν είχα αρκετό χρόνο να διαβάσω αρκετά. Ήρθα στις εξετάσεις με τη μικρή μου κόρη την Ικρά, η οποία με υποστηρίζει και ελπίζω να κάνω το ίδιο κι εγώ στο μέλλον», δήλωσε η Ιπέκ σύμφωνα με την Cumhuriyet.

Αγκαλιάζοντας την κόρη της για πρώτη φορά μετά την εξέταση την κόρη της, η Μελέκ Ιπέκ, δήλωσε, «έγραψα ό,τι ήξερα και έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Ο στόχος μου είναι να γίνω δασκάλα μαθηματικών και επειδή μένω στην Αττάλεια θέλω να σπουδάσω στο Πανεπιστήμιο Akdeniz, εάν δεν τα καταφέρω, θα προσπαθήσω του χρόνου.

https://twitter.com/Lemanka1/status/1408762067654516748?ref_src=twsrc^tfw

Απευθυνόμενη σε όλες τις γυναίκες η Ιπέκ είπε «δεν υπάρχει κάτι το οποίο δεν μπορούμε να καταφέρουμε και κάτι το οποίο να μην μπούμε να πετύχουμε σε αυτή τη ζωή. Θα προσπαθήσουμε για καλύτερο. Αφήστε τις γυναίκες να μορφωθούν και να σταθούν στα πόδια τους».

Η Ικρά Νουρ Ιπέκ, η οποία μαζί με τον θείο της περίμενε έξω από τηνμ αίθουσα να τελειώσει τις εξετάσεις η μητέρα της είπε «είμαι πολύ ενθουσιασμένη και εύχομαι να πετύχει η μητέρα μου», δήλωσε η μικρή, ενώ ο αδερφός της Μελέκ, Γκιοκσέλ Τσελίκ δήλωσε από την πλευρά του «ήρθαμε με τη μικρή μου ανιψιά. Η αδελφή μου μας ξύπνησε νωρίς το πρωί και ήταν ενθουσιασμένη. Ελπίζω ότι η εξέταση θα πάει καλά ώστε θα ζήσει καλά την υπόλοιπη ζωή της σε καλύτερες συνθήκες. Θα πάει καλύτερα και η θα είναι πιο χαρούμενη στη ζωή της».

https://twitter.com/HunatTV/status/1409167837458018307?ref_src=twsrc^tfw

Η συγκλονιστική ιστορία της Μελέκ Ιπέκ

Η Μελέκ Ιπέκ είχε σκοτώσει με καραμπίνα τον άντρα και βασανιστή της ως αντίδραση στα 12 χρόνια βίας και κακοποίησης που υφίσταντο εκείνη μαζί με τις δύο κόρες της.

Μάλιστα, όταν είχε συλληφθεί, οι εικόνες με το μωλωπισμένο και φουσκωμένο από το ξύλο πρόσωπό της, είχαν σοκάρει τη διεθνή κοινή γνώμη. Η αρχική ποινή που της είχε επιβληθεί ήταν για 6 χρόνια, όμως στην πορεία της δίκης και των εφέσεων κι αφού η Ιπέκ πέρασε κάποιους μήνες στη φυλακή, το δικαστήριο της Αττάλειας λειτούργησε με το πνεύμα και όχι το γράμμα του νόμου και η Ιπέκ αφέθηκε ελεύθερη γιατί, σύμφωνα με την ετυμηγορία, η πράξη της «ήταν πράξη αυτοάμυνας και προστασίας της σωματικής και σεξουαλικής ακεραιότητας της ίδιας και των δύο κοριτσιών της».

Κατά την έξοδό της από τη φυλακή, κόσμος περίμενε την Ιπέκ για να την υποδεχτεί και εκείνη αγκάλιασε τα παιδιά της και τους ανθρώπους της, με την ανακούφιση να είναι εμφανής στο βλέμμα της.  Η Ιπέκ αγκάλιασε σφιχτά, με λαχτάρα και με δάκρυα χαράς στα μάτια, τα δυο της παιδιά, με τις εικόνες να είναι άκρως συγκινητικές. 

Αυτό που θέλω τώρα είναι να κοιμηθώ μαζί με τις δύο κόρες μου, είπε η 31χρονη Τουρκάλα. «Μου λείπουν τόσο πολύ οι μυρωδιές των παιδιών μου. Μπορώ να κοιμηθώ πολύ όμορφα απόψε», δήλωσε μπροστά στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι οι 108 ημέρες μέσα στη φυλακή πέρασαν με μόνη παρηγοριά ότι οι κόρες της ήταν καλά και ασφαλείς εκεί έξω.

Αν συγκρίνει κανείς αυτή την απόφαση του δικαστηρίου με τις περιπτώσεις όπου κακοποιημένες γυναίκες δε δικαιώθηκαν, αλλά και με το ότι το 2020 πάνω από 300 γυναίκες βρέθηκαν νεκρές από ενδοοικιακή βία, αντιλαμβάνεται πως τέτοια απόφαση της δικαιοσύνης αποτελεί σταθμό για την Τουρκία.

https://www.instagram.com/p/CQqCTCHKBnz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA