Μενού
  • Α-
  • Α+

Το... αυτί του Ερντογάν τραβούν ΗΠΑ και Ευρώπη για την απόφασή του να παει στην Κατεχόμενη Κύπρο στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της εισβολής, αλλά δεν φαίνεται να ιδρώνει. Αρχικά, εκπρόσωπός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και καλούν σε σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Διαβάστε ακόμη: Επικοινωνιακό σόου Ερντογάν στα εγκαίνια της διώρυγας της Κων/πολης

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επικοινώνησε με τον Ερντογάν διαμηνύοντας ότι η ΕΕ δεν θα δεχθεί πρόκλήσεις. «Η θετική ατζέντα της ΕΕ παραμένει στο τραπέζι και υπόκειται στις γνωστές προϋποθέσεις» του είπε ο κ. Μισέλ.

Από το βράδυ της Τετάρτης πάντως βρίσκεται στα Κατεχόμενα ο  Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προφανώς ως προπομπός του Ερντογάν.Σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κύπρου, λίγο πριν την άφιξη του κ. Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ παραχώρησε συνέντευξη στο τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων. Ο κ. Τατάρ σε αυτήν την συνέντευξη ανακοίνωσε την επικείμενη συνάντηση του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ. Ο Τατάρ εξήγησε την επιφυλακτική στάση της ηγεσίας του απέναντι στην προοπτική του διορισμού ενός νέου ειδικού αντιπροσώπου για το Κυπριακό, υπενθυμίζοντας ότι από τουρκοκυπριακής πλευράς την παρούσα στιγμή αυτό που φέρει σημασία είναι η εξασφάλιση κοινής βάσης για να προχωρήσει ο διάλογο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA