ΔΙΕΘΝΗ
01/07/2021 20:01

Μία 82χρονη θα γίνει η πιο ηλικιωμένη που θα ταξιδέψει στο Διάστημα - Θα συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος

Μαζί με τον Τζεφ Μπέζος στις 20 Ιουλίου, στο Διάστημα θα βρεθεί και η 82χρονη Ουάλι Φανκ στην πτήση της εταιρείας Blue Origin

Μία 82χρονη θα γίνει η πιο ηλικιωμένη που θα ταξιδέψει στο Διάστημα - Θα συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος
Πηγή: Instagram
Ανάγνωση:

Μια 82χρονη, η Ουάλι Φανκ, θα συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στο Διάστημα, σε πτήση της εταιρείας του Blue Origin στις 20 Ιουλίου και θα γίνει, με αυτόν τον τρόπο, το πιο ηλικιωμένο πρόσωπο που θα ταξιδέψει στο Διάστημα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (1/7) η εταιρεία. Θα είναι η τέταρτη επιβάτισσα αυτής της πρώτης επανδρωμένης πτήσης της εταιρείας διαστημικού τουρισμού, στο πλευρό του δισεκατομμυριούχου, του αδελφού του Μαρκ Μπέζος και του νικητή μιας δημοπρασίας, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.

Διαβάστε ακόμα: Έδωσε 28 εκατ. δολάρια για να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στο... Διάστημα

Τη δεκαετία του 1960, η Ουάλι Φανκ συμμετείχε σε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα, που ονομαζόταν «Mercury 13» και στο πλαίσιο του οποίου 13 γυναίκες είχαν υποβληθεί στις ίδιες δοκιμασίες, με τους άνδρες αστροναύτες που είχαν επιλεγεί στο πλαίσιο του προγράμματος Mercury της NASA, για την αποστολή των πρώτων Αμερικανών στο Διάστημα.

«Μου είπαν πως είχα κάνει την καλύτερη και την ταχύτερη δουλειά, σε σύγκριση με οποιονδήποτε άνδρα», δήλωσε η Ουάλι Φανκ, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό στο Instagram του Τζεφ Μπέζος, τη στιγμή της ανακοίνωσης. «Είχα πει ότι θα ήθελα να γίνω αστροναύτισσα. Όμως, κανείς δεν ήθελε να με πάρει. Δεν πίστευα ότι θα πήγαινα εκεί ψηλά μια ημέρα». «Κανείς δεν περίμενε τόσο πολύ», έγραψε ο Τζεφ Μπεζός στην ανάρτησή του. «Καλώς ήρθες στην ομάδα, Ουάλι».

Η Ουάλι Φανκ έγινε η πρώτη επιθεωρήτρια της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας FAA. Πιλότος η ίδια έχει συγκεντρώσει 19.600 ώρες πτήσης. Ο πύραυλος της Blue Origin, New Shepard, αναμένεται να απογειωθεί στις 20 Ιουλίου και να φθάσει στη γραμμή Karman, που σηματοδοτεί την αρχή του διαστήματος, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ AMAZON ΠΤΗΣΗ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ