Ρεκόρ σε περιστατικά πυροβολισμών καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου, με τουλάχιστον 233 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και 618 να τραυματίζονται σε περισσότερα από 500 περιστατικά πυροβολισμών σε όλες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα του Gun Violence Archive.
Διαβάστε ακόμη: TikTok: Νεκρός από πυροβολισμό ο Swavy – Ποιος ήταν ο σταρ με τους εκατομμύρια ακόλουθους
Το ίδιο διάστημα την προηγούμενη χρονιά υπήρξαν 314 θανάσιμοι πυροβολισμοί και 751 τραυματισμοί, κάτι που σημαίνει μία πτώση της τάξεως του 26%.
Στη Νέα Υόρκη υπήρξαν 26 θύματα σε 21 περιστατικά πυροβολισμών από την ΠαΡασκευή μέχρι την Κυριακή, μία μείωση πάντως σε σχέση με πέρυσι, όπου σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι σε 25 περιστατικά. Μέχρι στιγμής τα περιστατικά πυροβολισμών στη Νέα Υόρκη παρουσιάζουν αύξηση 40% σε σχέση με το 2020. Έχουν υπάρξει 767 περιστατικά πυροβολισμών με 885 θύματα μέχρι στιγμής μέσα στο 2021.
- Τα δύο σοβαρά νοσήματα που προκαλεί ο χανταϊός - Πώς μεταδόθηκε στο κρουαζιερόπλοιο
- Το ελληνόπουλο που συνεργάζεται με την NASA στα 15 του - Ποιος είναι ο Βίκτωρας Γιαννικόπουλος
- Αφροδίτη Χατζημηνά: Η ατάκα που ξάφνιασε τον Λιάγκα - «Έχω μια κόρη 4,5 ετών»
- Πέθανε η ηθοποιός Κλερ Μοριέ σε ηλικία 97 ετών - Ο εμβληματικός ρόλος της στην «Αμελί»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.