Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη φυλακή κατέληξε η γνωστή YouTuber, Γιοσελίν Χόφμαν γνωστή με το ψευδώνυμο «YosStop», με κατηγορίες που σχετίζονται με παιδική πορνογραφία, αφότου έδειξε στους εκατομμύρια ακολούθους της, ένα βίντεο από τον βιασμό μίας 16χρονης.

Διαβάστε ακόμη: TikTok: Νεκρός από πυροβολισμό ο Swavy – Ποιος ήταν ο σταρ με τους εκατομμύρια ακόλουθους

Συγκεκριμένα δικαστήριο διέταξε τη φυλάκιση της 30χρονης YouTuber από το Μεξικό, με τους περισσότερους από 8 εκατομμύρια followers χωρίς εγγύηση με κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε ένα βίντεο από τον ομαδικό βιασμό μίας 16χρονης το 2018, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να ενοχοποιήσει και να ντροπιάσει το θύμα αλλά και έκτοτε να ξεκινήσει μία εκστρατεία παρενόχλησης σε βάρος της 16χρονης. Σύμφωνα με τη New York Post, η Χόφμαν είχε το βίντεο του βιασμού αποθηκευμένο στο κινητό της και το δημοσίευσε στο YouTube, ρίχνοντας την ευθύνη στο θύμα.

«Αυτή η γυναίκα τους άφησε να βάλουν ένα μπουκάλι Moët στον κόλπο της για τρία πακέτα τσιγάρα. Και μετά αυτή η γυναίκα έγινε τόσο δημοφιλής επειδή ήταν τόσο π@@@@να», ανέφερε μεταξύ άλλων στο βίντεο, το οποίο εν συνεχεία διαγράφηκε.

Τι κατήγγειλε το θύμα

Το θύμα η Αϊνάρα Σουάρες τον Μάρτιο προέβη σε καταγγελία κατά 4 ανδρών για τον ομαδικό βιασμό της το 2018 όταν ήταν 16 ετών. Επίσης δήλωσε πως οι άνδρες μαζί με τη Χόφμαν και έναν φίλο της είχαν το βίντεο του βιασμού.

Αφότου η YouTuber, σχολίασε δημόσια το βίντεο και δυσφήμισε την Σουάρες, το βίντεο του βιασμού άρχισε να εμφανίζεται και σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Επιπλέον το θύμα χρειάστηκε να υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία για να ξεπεράσει το βασανιστήριο στο οποίο υπεβλήθη και υποστήριξε μάλιστα πώς έχει γίνει στόχος πειραγμάτων και παρενόχλησης μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της Χόφμαν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Σουάρες είναι ξεκάθαρο ότι οι ενέργειες της Χόφμαν συνιστούν εγκληματική πράξη. «Και μόνο το γεγονός ότι είχε στην κατοχή της και δημοσιοποίησε το περιεχόμενο του βίντεο συνιστά κατηγορία επίθεσης παιδικής πορνογραφίας. Επιπλέον η ίδια δείχνει στην κάμερα το κινητό της με το βίντεο του βιασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην El Pais.

Με μήνυμα της στα social media η διάσημη YouTuber, αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Προσπαθούν να με εμπλέξουν σε μία επίθεση την οποία ποτέ δεν έκανα. Ωστόσο έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην αλήθεια και την κοινή λογική. Δυστυχώς βρέθηκα μπλεγμένη σε ένα ζήτημα το οποίο δεν έχει σχέση με εμένα, αλλά ευελπιστώ ότι τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν και θα επιλυθούν σύντομα». Η Χόφμαν είναι το μόνο άτομο που συνελήφθη ως ύποπτο για την επίθεση και εάν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει μέχρι και 14 χρόνια στη φυλακή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA