Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες «βόμβες» κατά του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού εξαπέλυσε ο καταδικασμένος αρχιμαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Σοϊλού μοίραζε όπλα σε πολίτες κατά τη διάρκεια και μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2016.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Μπλόκαραν τους λογαριασμούς στα social media του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ

Με σειρά αναρτήσεων που έκανε στο Twitter την Πέμπτη ο Πεκέρ ισχυρίζεται πως ένα λευκό αυτοκίνητο το οποίο ήταν γεμάτο με «ένα κιβώτιο με Καλάσνικοφ», είχε μεταφερθεί σε μία συντηρητική γειτονιά της Κωνσταντινούπολης το Μπαλάτ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το στρατιωτικό πραξικόπημα το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016.

https://twitter.com/sedat_peker/status/1413167233589776385?ref_src=twsrc^tfw

«Ο Οσμάν Τομακίν ήρθε να παραδώσει τα όπλα μέσα σε ένα μαύρο Passat», προσθέτει ο Πεκέρ αναφερόμενος σε έναν εξέχοντα υποστηρικτή του κυβερνώντος κόμματος του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). Παράλληλα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Ahval το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα του επαρχιακού προέδρου της νεολαίας του ΑΚΡ, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα το σταματήσει η αστυνομία, ενώ και ο πρόεδρος  της νεολαίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και ένας δημόσιος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών εμπλέκονταν ακόμα στη παράνομη διανομή όπλων.

Στο πιο πρόσφατο ποστ του ο Πεκέρ υποστηρίζει ότι ο Σοϊλού παρείχε όπλα σε πολίτες οι οποίοι ήθελαν να εισβάλουν στα γραφεία του κρατικού Ινστιτούτου Ραδιοτηλεόρασης (TRT), τα οποία είχαν καταληφθεί από στρατιώτες κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. «Αυτά τα όπλα δεν είναι καταχωρημένα στο κρατικό απόθεμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιμαφιόζος.

Ο Πεκέρ ένας ένθερμος Τούρκος εθνικιστής δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται στον οπλισμό των απλών πολιτών. «Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν τέτοιες δομές, στηρίζω το πνεύμα του Teşkilat-Mah Mahsusa», έγραψε αναφερόμενος σε μία παραστρατιωτική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 1914 από το υπουργείο Πολέμου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τα χρόνια της πτώσης της και το οποίο διεξήγαγε γενοκτονίες όπως η Γενοκτονία των Αρμενίων και τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής.

Παράλληλα επέμεινε ότι ο Σοϊλού συνέχισε να μοιράζει όπλα και αφότου πέρασε η απειλή του πραξικοπήματος. Μάλιστα τόνισε ότι μία «ύποπτη οργάνωση» η οποία ήθελε ο Σοϊλού να ανατρέψει τον Ερντογάν στήριζε τον υπουργό Εσωτερικών. «Το μεγαλύτερο μέρος μίας συνωμοσίας η οποία προκαλεί το εθνικό και θρησκευτικό αίσθημα και να υποδαυλίσει έναν εμφύλιο πόλεμο είναι αυτά τα όπλα που μοίρασε σε αρκετές οργανώσεις κάτω από το τραπέζι στις 15 Ιουλίου», προσέθεσε.

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η αντιπολίτευση

Μάλιστα η βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Γκαμζέ Ταστσιέρ, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι λείπουν 106,704 αντικείμενα από τους καταλόγους του τουρκικού στρατού, κάποια από τα οποία φαίνεται ότι διανεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου». «Υπέβαλα μία γραπτή επίκαιρη ερώτηση στις 23 Ιανουαρίου του 2019 για να την απατήσει ο Σουλεϊμάν Σοϊλού και η απάντηση ήρθε μετά από έναν χρόνο. Ήθελα να μάθω τι απ έγιναν τα όπλα που χάθηκαν στις 15 Ιουλίου, αλλά φαίνεται ότι ρώτησα τον λάθος άνθρωπο», ανέφερε η Ταστσιέρ.

Ποιος είναι ο Σεντάτ Πεκέρ

Ο 49χρονος Σεντάτ Πεκέρ, έγινε γνωστός τη δεκαετία του '90, σαν μαφιόζος και μέλος συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος. Το 2007 καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης με τις κατηγορίες να περιλαμβάνουν τη σύσταση και τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος υποστηρίζει στα βίντεο που δημοσιεύει και τα οποία έχουν προκαλέσει «τριγμούς» στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι βρίσκεται σε σουίτα ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, ωστόσο το Reuters δεν κατάφερε να εντοπίσει που βρίσκεται. Τα οκτώ βίντεο που έχει δημοσιεύσει στον λογαριασμό του στο YouTube, έχουν συγκεντρώσει πάνω από 70 εκατομμύρια προβολές. Οι καταγγελίες του Πεκέρ αφορούν νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους για εγκλήματα όπως βιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών και μυστικές παραδόσεις όπλων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ερντογάν, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα που έχουν δεχθεί τα «βέλη» του μαφιόζου. Ο Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ο Σοϊλού του είχε προτείνει προστασία και τον είχε «ενημερώσει» για την έναρξη μιας έρευνας εναντίον του τον περασμένο χρόνο, προκειμένου να του επιτρέψει να εγκαταλείψει την Τουρκία πριν συλληφθεί.  Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες ως ανυπόστατες. Ο Σοϊλού έχει αρνηθεί τις συγκεκριμένες κατηγορίες και όπως και ο Ερντογάν και άλλα μέλη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), υποστηρίζουν ότι όλα αυτά αποτελούν μία σκευωρία εναντίον της Τουρκίας.

Τον Ιούνιο ανακοίνωσε ότι σταματάει τις δημοσιεύσεις σχετικά με ανησυχίες για την ασφάλεια του.  «Αξιότιμοι φίλοι μου κάποιοι ισχυρίστηκαν πως έχω πεθάνει ή πως έχω φυλακιστεί. Επίσης πως τα μηνύματα μου στο twitter πως τα γράφουν άλλοι κι όχι εγώ. Για αυτό αισθάνθηκα την υποχρέωση να γυρίσω και να δημοσιεύσω αυτό το σύντομο βίντεο. Αξιότιμοι φίλοι μου δεν αποφάσισα εγώ να μην δημοσιεύω βίντεο. Στη χώρα την οποία ζω με ενημέρωσαν πως είμαι στο κόκκινο δηλαδή υπάρχει μεγάλο ρίσκο να με δολοφονήσουν… Σε 15 ημέρες θα επανεξετάσουν το ρίσκο για τη ζωή μου για συνωμοσία εναντίον μου και θα αποφασίσουν. Όμως εγώ ή εδώ ή σε άλλη χώρα ή με άλλον τρόπο και θα ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. Αξιότιμοι φίλοι μου, να είστε καλά, να μην στερείτε τις προσευχές σας. Ο Θεός να σας προσέχει!», ανέφερε στο συγκεκριμένο βίντεο.Έκτοτε χρησιμοποιεί το Twitter για να κάνει νέες καταγγελίες και να απαντάει σε ερωτήσεις χρηστών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA