Μενού
  • Α-
  • Α+

«Θύελλα» αντιδράσεων στα social media προκάλεσε η απόφαση ενός ξενοδοχείου στο Τόκιο ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν σε λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας να διαχωρίσει τη χρήση των ασανσέρ ανάλογα με την εθνικότητα κάποιου, δηλαδή αν ήταν Ιάπωνας ή ξένος στο πλαίσιο και των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα οι ενδείξεις που είχαν τοποθετηθεί στους ανελκυστήρες του ξενοδοχείου έγραφαν «μόνο για Ιάπωνες» και «μόνο για ξένους».

Διαβάστε ακόμη: Τόκιο: Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η συγκεκριμένη κίνηση του ξενοδοχείου ήρθε αφότου το Τόκιο εισήλθε χθες 12 Ιουλίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εν μέσω ανησυχιών ότι θα υπάρξει περαιτέρω έξαρση του κορονοϊού στην ήδη επιβαρυμένη ιαπωνική πρωτεύουσα, καθώς από τις 23 Ιουλίου μέχρι και στις 8 Αυγούστου που είναι προγραμματισμένοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεκάδες χιλιάδες αθλητές και αξιωματούχοι θα βρεθούν στην πόλη.

https://twitter.com/MarcYanofsky/status/1414189313152020481?ref_src=twsrc^tfw

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Reuters τη Δευτέρα ένας από τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου, το ξενοδοχείο Akasaka Excel που βρίσκεται στο κέντρο του Τόκιο τοποθέτησε τις συγκεκριμένες επιγραφές την Παρασκευή, για να εναρμονιστεί με τις οδηγίες της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να εξασφαλίσει ότι η κίνηση των επισκεπτών που συνδέονται με τους αγώνες θα είναι ξεχωριστή από τους υπολοίπους, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε στόχος να γίνει κάποια διάκριση κατά των ξένων.

«Προσπαθήσαμε να το κάνουμε εύκολο και κατανοητό αλλά κατέληξε να προκαλέσει παρεξήγηση», είπε ακόμα ο αξιωματούχος του ξενοδοχείου. Ακόμα τόνισε πως οι συγκεκριμένες ενδείξεις αφαιρέθηκαν το πρωί της Κυριακής και πλέον το ξενοδοχείο αναζητά κάποια λύση ώστε να χρησιμοποιηθεί μία πιο κατάλληλη έκφραση. Η συγκεκριμένη προσέγγιση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media και κυρίως στο Twitter με κάποιους χρήστες να κάνουν λόγο ακόμα και για «αναβίωση του απαρτχάιντ στην Ιαπωνία.

Η έξαρση του κορονοϊού στην Ιαπωνία δεν είναι αντίστοιχη με άλλες χώρες ωστόσο η χώρα έχει καταγράψει 815.440 κρούσματα και 15.000 θανάτους. Μόνο στο Τόκιο την Κυριακή 614 κρούσματα την 22η μέρα που παρουσιάζουν αυξητική τάση. Το πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρα σύμφωνα με το CNN, ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς και παρότι στη συνέχεια επιταχύνθηκε, οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν προκάλεσαν νέα καθυστέρηση. Έτσι τα νούμερα του πληθυσμού που έχουν εμβολιαστεί είναι χαμηλά με μόλις το 28% του πληθυσμού να έχει κάνει μία δόση του εμβολίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA