Μενού
  • Α-
  • Α+

Γεγονός είναι η πρώτη (έστω και δοκιμαστική) διαστημική τουριστική πτήση πάνω από τη Γη, με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Αν θέλετε όμως κι εσείς να ζήσετε την ίδια εμπειρία με το... αζημίωτο, πλέον έχετε τη δυνατότητα καθώς η Virgin Galactic δίνει δύο θέσεις σε μία από τις πρώτες πτήσεις της σε δύο τυχερούς νικητές ενός διαγωνισμού!

Διαβάστε ακόμα: Virgin Galactic: Πήγε στο διάστημα και επέστρεψε ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, νίκησε πρόσφατα τον Jeff Bezos στον αγώνα για έξοδο από τη Γη, συμμετέχοντας στην αποστολή του Unity 22 που αξιολόγησε την εμπειρία του Virgin Galactic Astronaut, αν και η Blue Origin ισχυρίζεται ότι ο αντίπαλός της δεν έχει φτάσει πραγματικά στο Διάστημα.

Κανονικά αυτά τα ταξίδια κοστίζουν 250.000 δολάρια. Αυτό θέτει μακριά από αυτή την εμπειρία ζωής τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά ο Branson ανακοίνωσε μια κλήρωση σε συνεργασία με την πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων Omaze, για δύο εισιτήρια – για έναν νικητή και έναν επισκέπτη. Ενώ η είσοδος είναι δωρεάν, μια δωρεά στο μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό οργανισμό Space for Humanity αυξάνει τις πιθανότητές σας να κερδίσετε: Δωρίστε 10 δολάρια για 100 συμμετοχές, με 25 δολάρια κερδίζετε 250, με 50 δολάρια κερδίζετε 1.000 και με 100 δολάρια αγοράζετε 2.000 συμμετοχές.

Οι νικητές των βραβείων θα μεταφερθούν επίσης στη βάση Spaceport America της Virgin Galactic στο Νέο Μεξικό – συμπεριλαμβάνεται η διαμονή σε ξενοδοχείο – και θα πραγματοποιηθεί ιδιωτική ξενάγηση από τον ίδιο τον Branson. Το ταξίδι θα περιλαμβάνει το VSS Unity να μεταφέρεται σε υψόμετρο 50.000 ποδιών με το «μητρικό» του αεροσκάφος VMS Eve. Σε αυτό το σημείο, το διαστημικό αεροπλάνο θα απελευθερωθεί και θα εκτοξευτεί στα περίπου 250.000 πόδια, προσφέροντας θέα που λίγοι άνθρωποι έχουν δει ποτέ και την ευκαιρία να βιώσουν την έλλειψη βαρύτητας.

Ένας νικητής και ο καλεσμένος τους θα λάβουν μέρος στην εμπειρία κάποια στιγμή στις αρχές του 2022. Ο διαγωνισμός κλείνει την 1η Σεπτεμβρίου και ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA