Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας 18χρονος θα γίνει στις 20 Ιουλίου ο νεότερος αστροναύτης στην Ιστορία όταν θα πετάξει δίπλα στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος για την παρθενική πτήση του διαστημοπλοίου της Blue Origin, ανακοίνωσε σήμερα η αεροδιαστημική εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη: Συνέδριο Sun Valley: Τι συμβαίνει στο summer camp των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας και των ΜΜΕ

Ο 'Ολιβερ Ντέμεν, ο οποίος πρόσφατα αποφοίτησε από το λύκειο και είναι κάτοχος άδειας χειριστή ιδιωτικών αεροσκαφών, είναι ο πρώτος επιβάτης της Blue Origin που καταβάλλει ναύλο αλλά δεν είναι ο νικητής που πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια και εξασφάλισε μια θέση στο διαστημόπλοιο, η οποία είχε τεθεί σε δημοπρασία, για να συνοδεύσει τον Τζεφ Μπέζος στην πρώτη τουριστική διαστημική πτήση.

Ο Όλιβερ δηλώνει ότι το ταξίδι είναι όνειρο ζωής, επισημαίνει ότι τον εντυπωσιάζει το Διάστημα, η Σελήνη και οι πύραυλοι από τότε που ήταν τεσσάρων χρονών. Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Στην πρώτη διαστημική πτήση θα μετέχει ο Τζεφ Μπέζος, ο Μαρκ Μπέζος και η Γουόλι Φανκ, ετών 82, που θα γίνει με τη σειρά της η γηραιότερη αστροναύτης στο Διάστημα.

https://twitter.com/blueorigin/status/1415676185418387456?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA