Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ήταν οι πιο σημαντικές παρουσίες στο καλοκαιρινό συνέδριο των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας που επέστρεψε μετά την πανδημία. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την επενδυτική εταιρεία Allen & Co στο Αιντάχο για ένα πενθήμερο και οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών του πλανήτη δίνουν το «παρών» για να κάνουν ομιλίες σχετικά με θέματα που άπτονται της δραστηριότητάς τους.

Διαβάστε ακόμη: Τζεφ Μπέζος: Αποχαιρετά από την Ελλάδα την Amazon – Ο Andy Jassy στο τιμόνι

Αυτή είναι και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μπιλ Γκέιτς μετά το διαζύγιό του με την Μελίνα Φρεντς Γκείτς και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα κάνει εντός της ημέρας μια ομιλία για την κλιματική αλλαγή, ένα θέμα που έχει απασχολήσει τόσο τον ίδιο όσο και τα ιδρύματα που έχει σε όλο τον πλανήτη. 

Ο Τζεφ Μπέζος εμφανίστηκε με την σύντροφό του, Λόρεν Σάντσεζ, και απέφυγε -όπως ήταν λογικό τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που τον περίμεναν έξω από το χώρο της εκδήλωσης, τη στιγμή που όλοι περιμένουν το ταξίδι που έχει υποσχεθεί πως θα κάνει στο διάστημα, σε έναν άτυπο αγώνα απέναντι στους -επίσης εκατομμυριούχους- Ρίτσαρντ Μπράνσον και Έλον Μασκ. Μάλιστα, οι τρεις τους φαίνεται να είχαν κάνει σχετικές συζητήσεις στο αντίστοιχο συνέδριο του 2019 και να είχαν αναλύσει αρκετά στο τι αναμένεται για το μέλλον και τα ταξίδια στο διάστρημα.

https://twitter.com/CGasparino/status/1413218200297238528?ref_src=twsrc^tfw

Στο χώρο της εκδήλωσης έχουν ήδη εμφανιστεί ακόμη οι Τιμ Κουκ (Apple) και Μπομπ Άιγκερ (Walt Disney), η Ντάιαν Φον Φούρστενμπεργκ (σχεδιάστρια μόδας) και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Facebook), οι οποίοι μάλιστα στο πλαίσιο του συνεδρίου αυτού φαίνεται να ασχολήθηκαν με το θέμα της αγωγής που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά των κοινωνικών δικτύων για την διακοπή λειτουργίας των λογαριασμών του, αλλά αρνήθηκαν να κάνουν το παραμικρό σχόλιο για το θέμα.

Στις σημαντικές παρουσίες περιλαμβάνονται ακόμη οι Έβαν Σπίγκελ (Snap), η Σάρι Ρέντστοουν (ViacomCBS), η Κάντις Μπέργκεν (ηθοποιός), οι δημοσιογράφοι Γκέιλ Κινγκ, Άντερσον Κούπερ και Άντριου Ρος Σόρκιν, αλλά και στελέχη που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις τελευταίες κυβερνήσεις των ΗΠΑ, όπως ο πρώην διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους και ο Κέβιν Σάμπετ που εργάστηκε ως Σύμβουλος στο Λευκό Οίκο.

Λοιποί και μη εξαιρεταίοι προσκεκλημένοι

Στις φωτογραφίες που έχουν εμφανιστεί από το συνέδριο εντοπίστηκαν ακόμη οι Γκρεγκ Μάφει (Liberty Media), Μπράιαν Κέλι (Activision Blizzard) και Μπράιαν Γκρέιζερ (Imagine Entertainment), εκπροσωπόντας το χώρο της ψυχαγωγίας.

Υψηλούς προσκεκλημένους είχαμε και από τον τομέα της οικονομίας, με στελέχη όπως ο Έβαν Γκρινμπεργκ (Chubb Limited), Τζιμ Ρόμπινσον (RRE Ventures), Μπάρι Ντίλερ (IAC/InteraActive Corp), Κεν Λανγκόουν (επιχειρηματίας), Τζεφ Μπέουκς (Time Warner), Χανς Βέστμπεργκ (Verizon) και Τιμ Άρμστρονγκ (AOL).

Από τον τομέα του αθλητισμού, στο συνέδριο έκαναν αισθητή την παρουσία τους ο συνιδρυτής της Nike Φιλ Νάιτ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζον Ντόναχιου, ο ιδιοκτήτης των New England Patriots, Ρόμπερτ Κραφτ και ο Επίτροπος του MLB Ρομπ Μάνφρεντ.

Οι προδιαγραφές και η ατζέντα του συνεδρίου

Η περιουσία όσων βρίσκονται αυτές της μέρες στο Αιντάχο και στο σχετικό συνέδριο εκτιμάται πως ξεπερνάει τα 588 δισεκατομμύρια δολάρια. Για την παρουσία τους όλοι έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 ή να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ. Τα ιδιωτικά τζετ έχουν γεμίσει το χώρο του αεροδρομίου στο Χέιλι, όπου και θα παραμείνουν εκεί για μία εβδομάδα.

Στα θέματα που θα συζητηθούν έχουν επιβεβαιωθεί πως είναι αυτά της εξέλιξης στο χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας και των υπηρεσιών streaming, οι εξελίξεις στο θέμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι εξαγορές και συγχωνεύσεις σε όλα τα επίπεδα, αλλά και το πως διαμορφώνεται η κατάσταση σε όλες τις αγορές με την τωρινή κατάσταση της πανδημίας. 

Το συγκεκριμένο συνέδριο διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1982 από τους Χέρμπερτ και Τσαρλς Άλεν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA