Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΗΠΑ: Καταγγέλλουν την Κίνα για τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της Microsoft

Σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο - Τι καταγγέλλουν οι ΗΠΑ

Microsoft (Πηγή: Getty Images)
Microsoft (Πηγή: Getty Images)

Για παγκόσμιες κυβερνοεπιθέσεις κατηγορούν ευθέως την Κίνα οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες συμμαχικές της χώρες, αποδίδοντας μάλιστα σε χάκερ του Πεκίνου και τη μεγάλη επίθεση κατά της Microsoft νωρίτερα φέτος.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Δέλτα - Μεγάλη Βρετανία: Εξαπλώνεται ραγδαία, αλλά ο εμβολιασμός σώζει 30.000 Αγγλους από το θάνατο

Με τις ΗΠΑ συντάσσονται το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Βρετανία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς.

Αμερικανός αξιωματούχος σύμφωνα με το Reuters ανέφερε ότι οι επιθέσεις που έγιναν τον περασμένο Μάρτιο κατά της Microsoft συνδέονται με το Κινεζικό Υπουργείο Κρατικής Ασφαλείας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και συνεργάτες μας φέρνουν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες του σχεδίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για κακόβουλες κυβερνοενέργειες και λαμβάνουν περαιτέρω δράση για την αντιμετώπισή του».

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στο αίτημα για σχόλιο σχετικά με την υπόθεση. Νωρίτερα Κινέζοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Κίνα έχει πέσει και η ίδια θύμα κυβερνοεπίθεσης και αντιτίθεται σε κάθε είδους επιθέσεις τέτοιου είδους.

Για το θέμα τοποθετήθηκαν επισήμως και οι Βρυξέλλες διά του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Με ανακοίνωσή του καλεί το Πεκίνο να «αναλάβει δράση κατά των κακόβουλων δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο που πραγματοποιούνται από την επικράτειά της».

«Η παραβίαση και η εκμετάλλευση του διακομιστή Microsoft Exchange υπονόμευαν την ασφάλεια και την ακεραιότητα χιλιάδων υπολογιστών και δικτύων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ», αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Επισημαίνει ότι ακόμη και σήμερα ένας σημαντικός αριθμός χάκερ συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την παραβίαση στη Microsoft και κάνει λόγο για ανεύθυνη και επιβλαβή συμπεριφορά που «είχε ως αποτέλεσμα κινδύνους ασφαλείας και σημαντική οικονομική απώλεια για τα κυβερνητικά μας ιδρύματα και τις ιδιωτικές εταιρείες μας, και έχει δείξει σημαντικές διαρροές και συστημικές επιπτώσεις για την ασφάλεια, την οικονομία και την κοινωνία μας γενικά».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#χάκερ #ΗΠΑ #Κίνα