Μενού
  • Α-
  • Α+

1η Αυγούστου σήμερα και πριν από 55 χρόνια ένα πρώην πεζοναύτης αιματοκύλισε το πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα 22 Ιουλίου 1934: Ο Τζον Ντίλινγκερ, Νο1 δημόσιος κίνδυνος, σκοτώνεται από αστυνομικούς - Τον πρόδωσε μια γυναίκα

Τον έλεγαν Τσαρλς Γουίτμαν και γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου του 1941 στην Φλόριντα. Ο πατέρας του ήταν αυστηρός και χτυπούσε βάναυσα και τη μητέρα του και εκείνον και τον αδερφό του. Ο Γουίτμαν  έγινε πρόσκοπος στα 11 του χρόνια και μόλις τελείωσε το σχολείο, έκανε αίτηση να ενταχθεί στους πεζοναύτες.

Υπηρέτησε στους πεζοναύτες για 18 μήνες ως σκοπευτής, ενώ κέρδισε και μετάλλιο. Το σώμα πεζοναυτών του έδωσε υποτροφία για να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας. Εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε την 20χρονη Κάθλιν Λάισνερ. Οι βαθμοί του δεν ήταν τόσο καλοί και το σώμα πεζοναυτών την απέσυρε και τον κάλεσε να υπηρετήσει το υπόλοιπο της θητείας του το 1963.

Υπέφερε από δυνατούς πονοκεφάλους

Το 1964 απολύθηκε από το στράτευμα. Έπιασε δουλειά ως υπεύθυνος κυκλοφορίας στους αυτοκινητοδρόμους του Τέξας. Τον Μάιο του 1966, η μητέρα του αποφάσισε να χωρίσει από τον πατέρα του λόγω της μακροχρόνιας σωματικής βίας που είχε υποστεί.

Ο Γουίτμαν πήγε στην Φλόριντα και την έφερε μαζί του στο Τέξας. Ο πατέρας του τον καλούσε καθημερινά στο τηλέφωνο και του έλεγε να τη φέρει πίσω. Ήταν τότε που ο Γουίτμαν άρχισε να έχει αφόρητους πονοκεφάλους και να καταναλώνει αμφεταμίνες.

Την 1η Αυγούστου του 1966, λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατευθύνθηκε στο σπίτι της μητέρας του την οποία σκότωσε. Έπειτα επέστρεψε σπίτι του και σκότωσε τη σύζυγό του. Στις 11.30 το πρωί έφτασε στο Πανεπιστήμιο του Όστιν κρατώντας μια καραμπίνα.

https://www.youtube.com/watch?v=yWlKjqTPAWk

Ανέβηκε στον πύργο του πανεπιστημίου και έχοντας ευρύ οπτικό πεδίο, πυροβόλησε κατά 46 ατόμων, σκοτώνοντας 14 από αυτούς. Μάλιστα το πρώτο του θύμα, ήταν μια έγκυος. Ο Γούιτμαν σημάδεψε κατευθείαν στην κοιλιά. Το μωρό και ο σύντροφός της πέθαναν. Η ίδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από μια ώρα και κατάφερε να επιβιώσει.

«Να μου κάνετε νεκροψία»...

Μετά 96 λεπτά τρόμου δυο αστυνομικοί κατάφεραν να ανέβουν στον πύργο. Εκεί βρήκαν κι άλλους νεκρούς και τραυματίες. Ο Γουίτμαν αντιστάθηκε και υποχρέωσε τους αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στην τσέπη του βρέθηκε σημείωμα με το οποίο καλούσε τις αρχές να του κάνουν νεκροψία.

Στην νεκροψία που ακολούθησε βρέθηκε ένας όγκος στον εγκέφαλο του, που όπως είπαν οι γιατροί μπορούσε να έχει πειράξει τα νεύρα και ίσως τον οδήγησε στο μακελειό. Το πρώτο μακελειό των ΗΠΑ όμως είχε ήδη γίνει και είχε στοιχίσει την ζωή σε 16 ανθρώπους.

Να σημειώσουμε ότι στο πανεπιστήμιο του Όστιν υπήρχε μέχρι το 2002 ο εγκέφαλος του Γουίτμαν σε βάζο με φορμαλδεΰδη, για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το δείγμα του εγκεφάλου του μακελάρη του πανεπιστημίου καταστράφηκε καθώς κρίθηκε από το διδακτικό προσωπικό ότι ήταν σε κακή κατάσταση, χωρίς να μπορεί να χρησιμεύσει στον τομέα της έρευνας ή ως εργαλείο διδασκαλίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA