Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε το Σάββατο την πόλη της Μαρμαρίδας, μία από τις πολλές πόλεις στη νότια Τουρκία που έχουν πληγεί από τις φωτιές που εξακολουθούν να μαίνονται στην περιοχή έχοντας προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές αλλά και το θάνατο 6 ανθρώπων, προκειμένου να κάνει μία αυτοψία της κατάστασης.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Εξαγριωμένοι πολίτες αποδοκίμασαν και πέταξαν νερό στον Τσαβούσογλου για τις καταστροφικές φωτιές

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε σε οπαδούς του από την οροφή ενός λεωφορείου και αποφάσισε ν' ανακουφίσει τον πόνο των πυρόπληκτων με τσάι, καθώς μετά το τέλος της ομιλίας του άρχισε να πετάει πακέτα.

«Κάναμε επιτόπια αυτοψία των προσπαθειών που γίνονται στην πόλη Μαναβγκάτ και επίσης μοιραστήκαμε με το έθνος μας τα βήματα τα οποία θα κάνουμε για να φροντίσουμε τις πληγές των πολιτών μας», είπε ο Ερνογάν καθώς ανακήρυξε τις περιοχές που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές ως πληγείσες ζώνες.

Οργή στα social media με τον Ερντογάν

Σε ένα άλλο βίντεο διακρίνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πετάει μέσα από το λεωφορείο του πακετάκια με τσάι σε ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο καθώς η αυτοκινητοπομπή του περνάει από κάποιο σημείο της πόλης. Όπως ήταν φυσικό το συγκεκριμένο βίντεο προκάλεσε εκτεταμένες αντιδράσεις στα social media, καθώς οι Τούρκοι δεν είδαν με καλό μάτι τα «δώρα» του Τούρκου προέδρου.

https://twitter.com/aykiricomtr/status/1421569378387210241?ref_src=twsrc^tfw

«Οι άνθρωποι που βιώνουν αυτόν τον πόνο, είδαν τσάι να πετιέται πάνω από τα κεφάλια τους», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, ο οποίος συνδύασε την ανάρτησή του με αρκετές εικόνες από τραυματίες, πυροσβέστες και ζώα που προσπαθούν να ξεφυγούν ή μάχονται με την πύρινη λαίλαπα.

https://twitter.com/Sonsuzluk__1938/status/1421755800280784897?ref_src=twsrc^tfw

Παράλληλα ο Ερντογάν δέχθηκε έντονη κριτική καθώς η αυτοψία που πραγματοποίησε ήταν μέσα από το προεδρικό αεροσκάφος και χωρίς να βρεθεί στο έδαφος. «Αναρωτιέμαι πότε ο αξιότιμος πρόεδρος θα αρχίσει να πετάει τσάι από το αεροπλάνο», σχολιάζοντας τόσο το πέταγμα του τσαγιού, όσο και την αυτοψία του Τούρκου προέδρου από το αεροσκάφος.

https://twitter.com/laroshkog/status/1421487207907565573?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με την Ahval, οι δασικές πυρκαγιές ξεκίνησαν την Τετάρτη και σε αρκετές περιοχές έφτασαν ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές. Οι πιο πολλές από τις περισσότερες 100 φωτιές έχουν τεθεί από έλεγχο και παρόλο που τουλάχιστον πέντε φωτιές συνεχίζουν να καίνε στις επαρχίες Μούγκλα, όπου βρίσκεται η Μαρμαρίδα αλλά και στην Αττάλεια. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετά χωριά και οικισμοί εκκενώθηκαν για να αποφευχθούν κι άλλοι θάνατοι. Ταυτόχρονα αρκετοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους καθώς η αυτοκινητοπομπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στη Μαρμαρίδα.

https://twitter.com/yasarustaportal/status/1421610977464922118?ref_src=twsrc^tfw

Εχει ξαναπετάξει τσάι σε αγανακτισμένους πολίτες

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μοιράζει τσάι σε πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς κάτι αντίστοιχο είχε κάνει τον περασμένο Οκτώβριο όταν στο πλαίσιο κομματικής περιοδείας στη Μαλάτεια  έκανε βόλτα στην πόλη με λεωφορείο και συναντήθηκε με πολίτες, οι οποίοι του έκαναν παράπονα ότι δεν έχουν να φάνε ούτε ψωμί.

Συγκεκριμένα ένας πολίτης είπε στον Τούρκο πρόεδρο ότι «δεν έχουμε ψωμί να φάμε στο σπίτι, είμαστε άνεργοι». Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να του αποκρίνεται ότι το βρίσκει υπερβολικό αυτό που άκουσε (να μην έχει να φάει) και για… βάλσαμο του έδωσε ένα πακετάκι τσάι λέγοντάς του: «Πάρε, είναι τσάι του… κεφιού αυτό. Πιες αυτό το τσάι». Στη συνέχεια πέταξε και άλλα πακετάκια με τσάι στο συγκεντρωμένο πλήθος.

https://twitter.com/veliagbaba/status/1320446907425169414?ref_src=twsrc^tfw

Κάτι αντίστοιχο έκανε και πριν από περίπου 15 ημέρες στους πληγέντες από τις πλημμύρες στον Πόντο όταν μοίρασε συσκευασίες με τσάι από διαμορφωμένο λεωφορείο στη Ριζούντα, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

https://twitter.com/Medyanin50Tonu/status/1418538805750083588?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA