Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Χάρι Χουντίνι ήταν ο πιο διάσημος μάγος - ταχυδακτυλουργός στον κόσμο, όμως στις 5 Αυγούστου ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο Χουντίνι, είχε εξαφανίσει έναν ελέφαντα, είχε δραπετεύσει μέσα από ένα κουτί που είχε καρφωμένο το καπάκι, είχε φάει βελόνες και λεπίδες και κρεμασμένος ανάποδα είχε ξεγλιστρήσει από τα δεσμά ενός ζουρλομανδύα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 2 Αυγούστου 1932: Η Στέλα Γουόλς κατακτά χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο – 48 χρόνια μετά θα διαπιστωθεί ότι ήταν άνδρας

Πραγματικά, οι εξωφρενικές ταχυδακτυλουργίες του ικανότητες έμοιαζαν να μην έχουν όρια. Σαν σήμερα το 1926, ο Χουντίνι εκτέλεσε αυτό, που από όλους θεωρείται το σπουδαιότερο του κόλπο, λίγους μήνες πριν από το θάνατό του. Κατάφερε να μείνει ζωντανός για 90 λεπτά μέσα σε ένα κλειδωμένο μεταλλικό κουτί - φέρετρο βυθισμένο στο νερό!https://www.youtube.com/watch?v=E_HHFMSmHCQΠριν από την παράσταση που θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη του πρόκληση ο Χουντίνι εξασκήθηκε στη ρύθμιση της αναπνοής του, παίρνοντας σύντομες κόφτες ανάσες, ώστε να αξιοποιήσει στο μέγιστο το περιορισμένο οξυγόνο που είχε στη διάθεσή του. Στις πρόβες ο Χουντίνι κατάφερε να αντέξει 70 λεπτά πριν ειδοποιήσει την ομάδα του πως ένιωθε έτοιμος να πάθει ασφυξία.

Άντεξε μία ώρα και μισή χωρίς ανάσα!

Ο Χουντίνι εκτέλεσε το κόλπο μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, αποτελούμενο κυρίως από δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο Shelton της Νέας Υόρκης. Bυθίστηκε στην πισίνα κλεισμένος μέσα στο μεταλλικό φέρετρο, το εφοδιασμένο με κουδούνι ασφαλείας. Έπειτα από 91 λεπτά ο Χουντίνι χτύπησε το κουδούνι για να τον βγάλουν. Αργότερα εξήγησε πως είχε αρχίσει να βλέπει κάτι σαν κίτρινα φώτα και έπρεπε να εμποδίσει τον εαυτό του να αποκοιμηθεί. Για να αντιμετωπίσει το αίσθημα κλειστοφοβίας κουνούσε το κορμί του όσο περισσότερο μπορούσε, αλλάζοντας άβολα θέση μέσα στο μικροσκοπικό χώρο προκειμένου να μη συμπιέζονται τα πνευμόνια του. Λίγους μήνες αργότερα ο Χουντίνι πέθανε από περιτονίτιδα λόγω ρήξη σκωληκοειδούς. Πάντοτε καυχιόταν πως μπορούσε να αντέξει τη γροθιά οποιουδήποτε άντρα στο στομάχι δίχως να τραυματιστεί τελικά αποδείχτηκε πως δεν ήταν έτσι. Η ευρύτερη αποδεκτή εικασία για το θάνατο του Χουντίνι είναι πως η ρήξη σκωληκοειδούς οφειλόταν στις γροθιές που δέχτηκε από ένα φοιτητή πριν προλάβει να προετοιμαστεί για τα χτυπήματα.

Και να σημειώσουμε κι αυτό: Το 1912 ο Χουντίνι είχε εγκαινιάσει στο τσίρκο Μπους του Βερολίνου ένα νέο θέαμα: «Η αίθουσα βασανιστηρίων κάτω από το νερό η πιο πρωτότυπη ανακάλυψη του καιρού μας και όλων των εποχών!»…

Επρόκειτο για μία δεξαμενή γεμάτη νερό, ερμητικά κλειστή, όπου ο Χουντίνι βυθιζόταν με το κεφάλι προς τα κάτω, αλυσοδεμένος χειροπόδαρα! Το κοινό μπορούσε να δει από ένα γυάλινο τοίχο τον Χουντίνι μέσα στο νερό να κρατάει την αναπνοή του και να βγαίνει σώος ύστερα από λίγα λεπτά που έμοιαζαν αιώνες.

Ο Χουντίνι δεν υποψιαζόταν ότι εκείνη η ασφυξία θα γινόταν πολλά χρόνια αργότερα το αγαπημένο βασανιστήριο των στρατιωτικών δικτατοριών της Λατινικής Αμερικής και εκείνο που περισσότερο θα επαινούσε Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος… Κι όλα μοιάζουν μαγικά στη Γη!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA