Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν μαστιγώνουν και χτυπούν με όπλα νεαρούς επειδή φορούν τζιν

Ταλιμπάν μαστιγώνουν νεαρούς στους δρόμους, επειδή φορούν τζιν και άλλα «δυτικά» ρούχα - Βίντεο από την επιστροφή του «Μεσαίωνα» στην χώρα. Ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Etilaatroz ότι το κίνημα δεν έχει καταλήξει ακόμα στον ενδυματολογικό κώδικα που πρέπει να εφαρμόζουν οι άντρες στο Αφγανιστάν

Εικόνες φρίκης στο Αφγανιστάν βιώνουν οι Αφγανοί πολίτες μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου. Αρκετοί νεαροί Αφγανοί δημοσίευσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας ότι μέλη των Ταλιμπάν τους χτύπησαν και τους μαστίγωσαν κατηγορώντας τους για ασέβεια έναντι του Ισλάμ, επειδή φορούσαν τζιν.

Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Η ορφανή Αϊσά που κοιμάται στο δρόμο είναι το πρόσωπο της τραγωδίας στην Καμπούλ

Σε μία από αυτές τις αναρτήσεις, ένας νεαρός υποστηρίζει ότι περπατούσε με τους φίλους του στην Καμπούλ όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους Ταλιμπάν. Εκείνος κατάφερε να ξεφύγει, αλλά οι υπόλοιποι κρατήθηκαν υπό την απειλή όπλου από τους μαχητές, οι οποίοι τους μαστίγωσαν στη μέση του δρόμου. Αλλος διακρίνεται να δέχεται χτυπήματα από το όπλο μαχητή που τον κυνηγούσε με μανία.

Ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Etilaatroz ότι το κίνημα δεν έχει καταλήξει ακόμα στον ενδυματολογικό κώδικα που πρέπει να εφαρμόζουν οι άντρες στο Αφγανιστάν, αλλά όλα δείχνουν πως δεν είναι πρόθυμοι να επιτρέψουν «δυτικοποιημένα» ρούχα που αποκλίνουν από την παραδοσιακή κελεμπία.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Αφγανιστάν #Ταλιμπάν #Βίντεο