Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βρετανία δεν σταματά να μετρά νεκρούς στο Αφγανιστάν. Η τραγική ιστορία του Μοχάμαντ Νιάζι κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο 29χρονος οδηγός ταξί από το Λονδίνο, πήρε το αεροπλάνο για να σώσει την οικογένειά του από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου οι Ταλιμπάν τους είχαν εγκλωβίσει. Η επανένωση της οικογένειας δεν κράτησε για πολύ, καθώς τους χτύπησε η έκρηξη του ISIS. Το αποτέλεσμα; Να σκοτωθεί αυτός, η οικογένειά του και τα δύο από τα τέσσερά τους παιδιά. 

Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: «Νιώθω τυχερή που έφυγα, οι φίλοι μου σκοτώθηκαν» - Η πρώτη Αφγανή κινηματογραφίστρια στο Reader

Οι δύο κόρες του, ηλικίας κάτω από 10 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο από την έκρηξη. Ο γιος τους, ετών 2, και η τρίτη τους κόρη νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα. Η σύζυγος του Νιάζι ήταν στη διαδικασία να συμπληρώσει την αίτησή της για βίζα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο φίλος του, Ιμράν Ναϊζί, δήλωσε ότι ο Μοχάμαντ ήταν «απελπισμένος» να βοηθήσει την οικογένειά του και πίστευε ότι ήταν «ένας από τους τυχερούς» όταν κατάφερε να πάρει ένα εισιτήριο για να πετάξει κοντά τους. «Μου είπε ότι θα με πάρει τηλέφωνο όταν φτάσει. Δεν με πήρε ποτέ», συνεχίζει. 

«Δούλευε 16 ή 17 ώρες την ημέρα ως οδηγός ταξί για να τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή. Ήταν τόσο χαρούμενος που έβγαζε χρήματα για να αγοράσει στα παιδιά του νέα ρούχα και παιχνίδια. Όλα ήταν προς όφελος των παιδιών του για να τους προσφέρουν την καλύτερη ζωή», λέει συγκινημένος ο φίλος του που έκαναν στενή παρέα τα τελευταία 14 χρόνια. Η οικογένεια του Ιμράν, που επίσης βρισκόταν στο Αφγανιστάν, κατάφερε να επιβιβαστεί σε πτήση εκκένωσης την Παρασκευή.

«Θα έχω τα παιδιά μου ξανά δίπλα μου μετά την καραντίνα τους, αλλά δεν μπορώ να γιορτάσω. Γιορτάζω και πενθώ ταυτόχρονα», καταλήγει. 

Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε από το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους ISIS-K και σκότωσε μεταξύ 79 και 169 Αφγανούς, 13 Αμερικανούς στρατιωτικούς και δύο Βρετανούς την Πέμπτη.

Με τις περισσότερες νατοϊκές δυνάμεις να έχουν ολοκληρώσει την εκκένωση των πολιτών τους οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν την επιχείρηση έχοντας διασώσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπων από τις 14 Αυγούστου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA