Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγη ώρα μετά τις πρώτες εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από την αμερικανική επίθεση με στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωσε ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή και πως θα ακολουθήσουν κι άλλα πλήγματα. Έχουν υπάρξει αναφορές για νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδί. Ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζει μαζικότερη επίθεση κατά του ISIS.

Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Αμερικανοί εξαπέλυσαν επίθεση στην Καμπούλ - Αναφορές για νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδί

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν σκοπεύει να αρχίσει έναν νέο πόλεμο στο Αφγανιστάν» είπε στο CBS, προσθέτοντας ωστόσο πως «θα μιλήσει με τους διοικητές του σχετικά με το τι εργαλεία και δυνατότητες χρειάζονται για να βρούμε αυτούς που επιτέθηκαν στις δυνάμεις μας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και να διασφαλίσουμε ότι υποβαθμίζουμε και εξασθενίζουμε την οργάνωση, ISIS-K, που πραγματοποίησε αυτή την επίθεση».

«Οπότε ναι, θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε επιθέσεις όπως κάναμε το Σαββατοκύριακο εναντίον του ISIS-K. Στοχεύουμε να τους κυνηγήσουμε, να τους βρούμε και να τους βγάλουμε από το πεδίο της μάχης». Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επιβεβαίωσε ότι το αμερικανικό πλήγμα έπληξε έναν ύποπτο βομβιστή που επέβαινε σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Associated Press. Νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μια ρουκέτα έπληξε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών στην αφγανική τηλεόραση, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτή, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά και 4 τραυματίστηκαν. Η αφγανική ειδησεογραφική σελίδα Ariana News μετέδωσε επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ότι από τη συγκεκριμένη έκρηξη καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα και τμήμα μιας πολυκατοικίας.

https://twitter.com/HNajafizada/status/1431960099275354112?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/HNajafizada/status/1431958975499624452?ref_src=twsrc^tfw

Ο Μπάιντεν θα υποδεχτεί τα φέρετρα των νεκρών στην επίθεση στην Καμπούλ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την Αεροπορική Βάση Ντόβερ για να αποτίσει φόρο τιμής προς τους Αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας, η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης πολιτών από το αεροδρόμιο της Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα. Η κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για την εξωτερική πολιτική του Αμερικανού προέδρου από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Χθες ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο ενόπλους του ISIS-K με επίθεση drone στο Αφγανιστάν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA