Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο αριθμός των νεκρών από την αμερικανική επίθεση με drone, που είχε στόχο ένα όχημα στην Καμπούλ, ανέρχεται σε δέκα και όλοι ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Συγγενής της οικογένειας των θυμάτων ανέφερε πως μεταξύ των νεκρών είναι έξι παιδιά, εκ των οποίων ένα τετράχρονο, ένα τρίχρονο και δύο δίχρονα.

Διαβάστε ακόμη: Αμερικανίδα πεζοναύτης στο Αφγανιστάν: Κρατά στην αγκαλιά της μωρό πριν πέσει νεκρή στην έκρηξη της Καμπούλ

Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος την Κυριακή είχε στόχο ένα όχημα που μετέφερε «σημαντική ποσότητα εκρηκτικού υλικού» και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Ο 36χρονος Ζεμαράι Αχμάντι σκοτώθηκε μαζί με τους γιους του Ζαμίρ, Φαϊσάλ και Φαρζάντ - ηλικίας 20, 16 και 12 ετών, ανέφερε η οικογένειά του. Τα προαναφερθέντα ανήλικα ήταν ανίψια του. Η οικογένειά του είπε ότι ο Αχμάντι είχε εργαστεί με ξένο οργανισμό στην Καμπούλ για 10 χρόνια ως τεχνικός μηχανικός.

Πάντως, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ, λοχαγός Μπιλ Ουρμπάν, δήλωσε ότι η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή (29/08), σε όχημα στην Καμπούλ, εξαλείφοντας την απειλή του Ισλαμικού Κράτους-Χορασάν (ISIS-K) στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.

Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος ακολούθησε την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της περασμένης εβδομάδας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου σκοτώθηκαν 13 Αμερικανοί στρατιώτες και πολλοί Αφγανοί που ελπίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την κατάληψη των Ταλιμπάν.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει το Σαββατοκύριακο ότι η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη και ότι μια νέα επίθεση είναι πολύ πιθανή. Τα εναπομείναντα αμερικανικά στρατεύματα αναμένεται να φύγουν από το Αφγανιστάν την Τρίτη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA