Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί που έδινε μάχη με τον καρκίνο. Συνέδεσε το όνομά του με την εταιρεία Adidas, αλλά και την ποδοσφαιρική ομάδα Μαρσέιγ της δεκαετίας του 1990, όμως ενεπλάκη σε διαδοχικά οικονομικά σκάνδαλα. Ο Ταπί ανέλαβε την Μαρσέιγ στα μέσα της δεκαετίας του '80 και το 1993 την οδήγησε στην κατάκτηση του Champions League, το μοναδικό που έχει κατακτήσει γαλλική ομάδα μέχρι σήμερα. Την επόμενη χρονιά όμως ξέσπασε σκάνδαλο με χρηματισμό αντίπαλης ομάδας με αποτέλεσμα εκείνη η ομάδα των Μασσαλών να διαλυθεί.https://twitter.com/OM_Officiel/status/1444572246186549249?ref_src=twsrc^tfw

Κατηγορήθηκε επίσης για απάτη λόγω ενός τεράστιου ποσού που είχε πάρει από το γαλλικό κράτος σε μία υπόθεση που ενεπλάκησαν υπουργοί τράπεζες και επενδυτές. Ο Μπερνάρ Ταπί είχε περάσει και από την πολιτική, διατελώντας υπουργός στην κυβέρνηση του Φρανσουά Μιτεράν, ενώ είχε έρθει και πάλι στην επικαιρότητα πριν από λίγους μήνες καθώς εκείνος και η σύζυγός του είχαν πέσει θύματα ληστείας και ξυλοδαρμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA