Μενού
  • Α-
  • Α+

Tο κορεατικό Squid Game σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πλέον είναι η νούμερο ένα σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Σε μία σπάνια απόπειρα τηλεκριτικής, στη Βόρεια Κορέα σχολιάζουν το δημιούργημα του Hwang Dong-hyuk παρά το γεγονός ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δώσει εντολή για... καταδίκη όσων παρακολουθούν τα «εκφυλισμένα πολιτιστικά προϊόντα του παρακμιακού Νότου». 

Διαβάστε ακόμη: Squid Game - spoiler: Ο πραγματικός λόγος που ο πρωταγωνιστής έβαψε κόκκινα τα μαλλιά του

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της Βόρειας Κορέας arirangmeari.com, το Squid Game περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία της Νότιας Κορέας όπου ο άκρατος ανταγωνισμός έχει αφαιρέσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς από τις διαπροσωπικές σχέσεις των κατοίκων. Μάλιστα, υποστηρίζει πως οι Νοτιοκορεάτες πάνω στην απόγνωσή τους δεν θα δίσταζαν να λάβουν μέρος σε παιχνίδια όπως του Squid Game για να ξεχρεώσουν, ακόμα και αν πέθαιναν. Στο άρθρο γίνεται λόγος για συνθήκες ζούγκλας στη Νότια Κορέα, όπου είναι εκτεταμένη η διαφθορά αλλά και η ανηθικότητα, με αποτέλεσμα οι φτωχοί να πνίγονται στα χρέη και να είναι πιόνια διασκέδασης για τους πλούσιους που βαριούνται και παίζουν με ανθρώπους. 

Squid Game: Τι ξέρουμε για τη δεύτερη σεζόν 

Αυτό που αναρωτιούνται, όμως, εκατομμύρια fans του Squid Game είναι αν η σειρά θα έχει κι άλλα επεισόδια, έναν δεύτερο κύκλο, προκειμένου να συνεχιστεί όλο αυτό το hype, που έχει «χτιστεί» γύρω από αυτή. Τι ξέρουμε, λοιπόν, μέχρι τώρα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Ο Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ, δημιουργός του Squid Game, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Variety, κλήθηκε να σχολιάσει τις πιθανότητες να δούμε δεύτερη σεζόν λέγοντας: «Εάν μου δοθεί η ευκαιρία για μία ακόμη σεζόν αυτή θα εστίαζα στην ιστορία του Εκπροσώπου (Frontman) - ένας πρώην αστυνομικός που επιβλέπει το παιχνίδι. Νομίζω πως το θέμα με τους αστυνομικούς δεν υφίσταται μόνο στην Κορέα. Το βλέπω στις διεθνείς ειδήσεις. Αυτό ήταν ένα θέμα που ήθελα να θίξω. Ίσως στη δεύτερη σεζόν να το αναπτύξω περισσότερο».

Ας κρατήσουμε αυτό το «ίσως», που αναφέρει στη συνέντευξή του, καθώς μας αφήνει με την ελπίδα ότι θα ξαναδούμε κάποιους από τους βασικούς ήρωες να επιστρέφουν. Ποιους μπορούμε να δούμε, όμως, από τη στιγμή που οι περισσότεροι έχουν πεθάνει; To τέλος της πρώτης σεζόν άφησε ένα «παραθυράκι», προκειμένου να συνεχιστεί το Squid Game, μιας και ο πρωταγωνιστής, Σονγκ Τζι-χαν, δεν μπαίνει στο αεροπλάνο με προορισμό το Λος Άντζελες, αλλά γυρνάει πίσω για να σταματήσει το παιχνίδι.

Θα το κάνει; Δεν το γνωρίζουμε, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την προσπάθειά του. Όποια κι αν είναι αυτή. Επίσης, αυτό που σχολιάζεται έντονα τις τελευταίες ώρες στα social media, είναι πως υπάρχει πιθανότητα να δούμε ξανά τον Ιλ Ναμ, τον παίκτη με το νούμερο 001, αλλά σε μορφή κάποιων flashbacks.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA