ΔΙΕΘΝΗ
03/11/2021 15:08

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ξηλώνει» τους προγόνους του και ιδρύει τον «Κιμγιονγκουνισμό»

Η νέα αλλαγή υποδηλώνει ότι ο Κιμ είναι πολύ σίγουρος για την εξουσία του μόλις ένα μήνα πριν από τη δέκατη επέτειο από την ανάληψη της εξουσίας - Ξηλώνει τον παππού και τον πατέρα του από τα δημόσια κτίρια

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ξηλώνει» τους προγόνους του και ιδρύει τον «Κιμγιονγκουνισμό»
Πηγή: Unsplash, APimages
Ανάγνωση:

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αφαιρέσει τα πορτρέτα του πατέρα και του παππού του από δημόσια κτίρια και δίνει εντολή στους αξιωματούχους να προωθήσουν την ιδεολογία του «Κιμγιονγκουνισμού», καθώς προσπαθεί να ξεφύγει από τη σκιά των προγόνων του. Οι φωτογραφίες του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ - Σονγκ και του διαδόχου του - και γιος του - Κιμ Τζόνγκ-ιλ δεν θα κοσμούν πλέον τα σημαντικότερα κτίρια της Βόρειας Κορέας, καθώς ο νεότερος διάδοχος που βρίσκεται στον θρόνο θέλει να σηματοδοτήσει μια άλλη εποχή.

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι ο όρος «Κιμγιονγκουνισμός» προωθείται σε κυβερνητικούς κύκλους και ο Κιμ αναφέρεται στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ως «Μεγάλος Ηγέτης», ένας όρος που κατείχε ο πάλαι ποτέ ηγέτης της χώρας, Κιμ Ιλ - Σονγκ, ο παππούς του. Η ταπεινοφροσύνη για τους προκατόχους ήταν βασικό στοιχείο της δυναστείας της οικογένειας Κιμ και η κίνηση είναι άνευ προηγουμένου, είπαν οι ειδικοί.

Η νέα αλλαγή υποδηλώνει ότι ο Κιμ είναι πολύ σίγουρος για την εξουσία του μόλις ένα μήνα πριν από τη δέκατη επέτειο από την ανάληψη της εξουσίας, ανέφεραν οι Times. Ο Fyodor Tertitskiy, ειδικός στη Βόρεια Κορέα στο Πανεπιστήμιο Kookmin στη Σεούλ, δήλωσε στο NK News: «Το σήμα δεν μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρο. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν συμπαθεί ορισμένες πτυχές του συστήματος που άφησαν κληρονομιά ο πατέρας και ο παππούς του – ειδικά αυτή που συνδέει τη νομιμότητα του διαδόχου με το σεβασμό του προς τους προκατόχους του. Ο σημερινός ηγέτης θέλει να είναι αυτοκράτορας του εαυτού του», επισημαίνει. Σημειώνεται, ότι ο «Κιμγιονγκουνισμός» δεν έχει αναφερθεί από επίσημα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, αλλά έχει εντοπιστεί από νοτιοκορεάτες κατασκόπους.

Αντίστοιχη έννοια χρησιμοποιήθηκε και τη δεκαετία του 70', περιγράφοντας την ιδεολογία και την διακυβέρνηση του Κιμ ιλ-Σονγκ με την λέξη «Κιμιλσονγκισμός». Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, ο όρος «Κιμιλσονγκισμός-Κιμτζονγκιλισμός» χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τη συνεργασία μεταξύ του ιδρυτή της χώρας και του προφανούς διαδόχου του. Τα συστήματα πεποιθήσεων των δύο προκατόχων του Κιμ δανείζουν επίσης τα ονόματά τους σε λουλούδια, οδηγώντας σε ερωτήματα σχετικά με το τι θα επιλέξει ο «Κιμγιονγκουνισμός». Η Kimilsungia είναι μια μωβ ορχιδέα ενώ η Kimjongilia είναι μια μπιγκόνια.

Η Βόρεια Κορέα από τον Ιούνιο έχει περιέλθει σε επισιτιστική κρίση και οι πολίτες της χώρας του Ασιάτη δικτάτορα πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα, με τον ίδιο να διασαφηνίζει για μία ακόμα φορά πως αδιαφορεί παντελώς για τις συνθήκες διαβίωσης κι εν τέλει, επιβίωσης των συμπατριωτών του. Πλέον, η απάνθρωπη στάση του πέρασε σε άλλο επίπεδο, καθώς καλεί τους πεινασμένους Βορειοκορεάτες να τρώνε μαύρους κύκνους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ