ΔΙΕΘΝΗ
03/11/2021 17:15

Μπιλ Γκέιτς: Φτιάχνει φάρμα στην Τουρκία για την κλιματική αλλαγή, αλλά χρησιμοποιεί το πιο ρυπογόνο γιοτ στον κόσμο

Ο Μπιλ Γκέιτς θεωρείται από τους μεγαλύτερους προασπιστές του περιβάλλοντος, αλλά οι πράξεις του δεν τιμούν ιδιαίτερα τις προσπάθειες του φιλανθρωπικού του ιδρύματος - Τα πολυτελή γιοτ που χρησιμοποιεί αφήνουν ρύπους που είναι αρκετοί για να βλάψουν την ατμόσφαιρα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μπιλ Γκέιτς: Φτιάχνει φάρμα στην Τουρκία για την κλιματική αλλαγή, αλλά χρησιμοποιεί το πιο ρυπογόνο γιοτ στον κόσμο
Πηγή: AP
Ανάγνωση:

Ο Μπιλ Γκέιτς αναζητά αγροτική γη για να βοηθήσει στη διάσωση του περιβάλλοντος εν μέσω κλιματικής κρίσης, αλλά επιθεωρεί τις εκτάσεις που θέλει να αγοράσει με μια από τις πιο ρυπογόνες μορφές μεταφοράς στον κόσμο: τα ιδιωτικά του γιοτ. Τόσο ο Μπέζος όσο και ο Γκέιτς φέρονται να μένουν σε πανάκριβα γιοτ, καθένα από τα οποία εκπέμπει 7.020 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, ή 19 τόνους την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη: Τζεφ Μπέζος: Ετοιμάζει ταξίδια με το νέο του σούπεργιοτ αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων

Την παραμονή της εμφάνισής του στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος παρήγγειλε δύο πολυτελή σούπερ γιοτ για ένα πολυτελές ταξίδι κατά μήκος της τουρκικής ακτής, ώστε να γιορτάσει τα γενέθλιά του και να «ψωνίσει» εκατοντάδες στρέμματα αγροτικής γης», με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης βιώσιμης φάρμας στην Τουρκία» για το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, τη φιλανθρωπική οργάνωση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διευθύνει με την πρώην σύζυγό του.

Ο Γκέιτς, ο οποίος έκλεισε τα 66 του την Πέμπτη σε ένα παραλιακό πάρτι στο οποίο συμμετείχε ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, υποσχέθηκε 315 εκατομμύρια δολάρια στη διάσκεψη COP26 του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκώβη την Τρίτη για να βοηθήσει τους αγρότες να αναπτύξουν καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή. «Εάν οι μικροκαλλιεργητές δεν μπορέσουν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, θα χάσουμε την παγκόσμια μάχη ενάντια στην πείνα και τη φτώχεια» , έγραψε στο Twitter την Τρίτη.

Αλλά ο Γκέιτς ξεκίνησε την περιβαλλοντική του έρευνα με ένα σούπερ γιοτ, το οποίο οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι είναι από τους χειρότερους οικολογικούς παραβάτες στον κόσμο. Οι ειδικοί για το κλίμα από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, Ρίτσαρντ Ουίλκ και Μπεατρίζ Μπάρος, ανέφεραν πως αποτελεί μακράν το χειρότερο περιουσιακό στοιχείο για το κλίμα. «Ο Γκέιτς απέδειξε δημόσια ότι είναι υποκριτής για την κλιματική αλλαγή», είπε ο Ουίλκ. «Από τη μια πλευρά, έχει προσπαθήσει να ενημερώσει όσο το δυνατόν καλύτερα για την κατάσταση του κόσμου, αλλά οι πράξεις του δείχνουν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον τρόπο ζωής του. Είναι μια πραγματική αντίφαση».

Ο Μπέζος, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια, πραγματοποίησε μια πτήση 120 μιλίων για να φτάσει στο πάρτι. Αργότερα πήρε ένα ιδιωτικό τζετ στη Γλασκώβη, όπου υποσχέθηκε 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τη διατήρηση της φύσης και τη μετατροπή των συστημάτων τροφίμων την Τρίτη.Σύμφωνα με υπολογισμούς, το ελικόπτερο του εξέπεμψε 97 κιλά διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. πολυτελή γιοτ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ COP26 ΓΛΑΣΚΩΒΗ ΓΙΟΤ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ