Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα βίντεο με τις θεωρίες συνωμοσίας για την τραγική συναυλία του ράπερ Travis Scott στο Χιούστον κατέβηκαν από το TikTok μετά τον σάλο που προκάλεσαν. Διάφοροι συνωμοσιολόγοι μετέτρεψαν τους θανάτους εννιά ατόμων (υπέκυψε και 22χρονη φοιτήτρια)  σε συνωμοσία για σατανιστικές τελετουργικές θυσίες και τα γενέθλια της Kris Jenner.  Άλλοι συνέδεσαν την ημερομηνία της εκδήλωσης με την ίδρυση της Εκκλησίας του Σατανά και ισχυρίστηκαν ότι οι στίχοι του ράπερ έχουν σατανικό περιεχόμενο. 

Οι οδηγίες του TikTok αναφέρουν ότι οι χρήστες δεν πρέπει να δημοσιεύουν «θεωρίες συνωμοσίας που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν ιδεολογίες μίσους». Οι συνωμοσιολόγοι, βασισμένοι στην μέθοδο της αριθμολογίας, δήλωσαν ότι η συναυλία έγινε για τα 66ά γενέθλια της Κρις Τζένερ και το Astroworld Festival πραγματοποιήθηκε 666 μήνες και 6 ημέρες μετά την ίδρυση της Εκκλησίας του Σατανά. 

Σύμφωνα με το Facebook, το «Astroworld Sacrifice» τρένταρε καθώς 39.000 χρήστες μιλούσαν γι’ αυτό. Άλλα στοιχεία έδειχναν αύξηση στους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν όρους που έχουν σχέση με σατανισμό στο Twitter. Τα ίδια και στα βίντεο, ενώ υπήρχε κι ένα που ανακάτευε και τη Hilary Clinton στην υπόθεση. Πολλά προωθούν την ιδέα ότι τα μίντια καλύπτουν την αβάσιμη υπόθεση ότι πέθαναν εκατοντάδες άνθρωποι και όχι οκτώ. Το TikTok αν και καθυστερημένα, αντέδρασε και αφαίρεσε το συγκεκριμένο περιεχόμενο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA