Μενού
  • Α-
  • Α+

Πακέτο με σημειώσεις και φωτογραφίες ανακαλύφθηκε επιμελώς κρυμμένο μέσα σε έναν τοίχο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Οι μυστηριώδεις επιγραφές ανακαλύφθηκαν όταν πιστοί που προσεύχονταν στο τζαμί, πλέον, παρατήρησαν ότι είχε αποσπαστεί μία μαρμάρινη επιφάνεια του τοίχου.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Πολίτες καλούν τον Ερντογάν να παραιτηθεί - Εκείνος... παραληρεί ως άλλος Κεμάλ Ατατούρκ 

Σύμφωνα με την Daily Sabah, οι πιστοί μόλις είδαν την μαρμάρινη επιφάνεια εκτός τοίχου επιχείρησαν να την τοποθετήσουν εκ νέου, ωστόσο παρατήρησαν μία σακούλα με πέντε χαρτιά και ένα χαρτί με κολάζ φωτογραφιών. Τουλάχιστον δύο από τα κείμενα, όπως φαίνεται σε μία πρώτη ανάγνωση, είναι γραμμένα στα ρουμανικά, ενώ ένα άλλο στη ρουνική γραφή.

Για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της αρχαιολογικής υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των εγγράφων. Πάντως από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι εμφανές ότι τα ευρήματα είναι σχετικά σύγχρονα και εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται πως πρόκειται για κάποια ανακάλυψη με αρχαιολογική αξία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA