Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τουρκία - τουρκική λίρα: Ουρές για φθηνό ψωμί κάνουν οι Τούρκοι αλλά ο Ερντογάν ζητά να αναγνωριστούν τα Κατεχόμενα

Την ώρα που οι Τούρκοι πολίτες πεινούν και μπαίνουν στην ουρά για λίγο φθηνό ψωμί ο Ερντογάν αγνοεί ότι η τουρκική λίρα κατρακυρά και ζητά βοήθεια από φίλες χώρες για να αναγνωριστούν τα Κατεχόμενα

Πηγή: APimages
Πηγή: APimages

Σε μία ακόμη προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη στην Τουρκία επιδόθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κάνοντας ότι δεν φταίει η κυβέρνησή του για το γεγονός ότι η τουρκική λίρα καταρρέει, ο Ερντογάν επέλεξε να επενδύσει ξανά στην εξωτερική πολιτική. Γι' αυτό έφτασε τώρα στο σημείο - αντί να βοηθήσει τους Τούρκους που στοιβάζονται στις ουρές για φθηνό ψωμί - να ζήσει από φίλες χώρες την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκική λίρα: «Τζογαδόρος ο Ερντογάν και στο τέλος κερδίζει» - Το μεγάλο κόλπο με τις εκλογές

Μιλώντας στη Σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Τουρκμενιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε να αναγνωριστεί η κυρίαρχη ισότητα των Τουρκοκυπρίων και το διεθνές status τους. Ουσιαστικά ζήτησε την αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης ΤΒΔΚ, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, αυτό είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης του κυπριακού.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες στην Τουρκία που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανέχεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, περιμένουν σε τεράστιες ουρές, προκειμένου να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί, στη μισή τιμή. Εδώ και αρκετό καιρό τρεις δήμοι, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας προσφέρουν το λεγόμενο «φθηνό» ψωμί, και τις τελευταίες ημέρες οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Οι πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανέχεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, περιμένουν σε τεράστιες ουρές, προκειμένου να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί, στη μισή τιμή σε σχέση με αυτό που πωλείται στους φούρνους.

Ο αρμόδιος φορέας αποφάσισε να αυξήσει τα τέλη και τα πρόστιμα που επιβάλει το κράτος κατά 36,2%, με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται στο 19%.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Τουρκία #Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν #τουρκική λίρα

Best of Internet