Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ομικρον: Το κρυπτονόμισμα που «απογειώθηκε» λόγω της νέας μετάλλαξης

Η μετάλλαξη Ομικρον που «πονοκεφαλιάζει» τους ειδικούς σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει «εκτόξευση» στην τιμή του ομώνυμου κρυπτονομίσματος, καθώς η αξία του δεκαπλασιάστηκε μέσα σε 48 ώρες

Πηγή: Shutterstock
Πηγή: Shutterstock

Το κρυπτονόμισμα Ομικρον ακολουθεί φρενήρη πορεία τις τελευταίες ημέρες, αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να ονομάσει με αυτό το γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Αφρική.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Γιατί ο ΠΟΥ παρέκαμψε δύο ελληνικά γράμματα - Η... παρεξήγηση με τον Κινέζο πρόεδρο

Ενώ ήταν μέχρι τώρα άγνωστο και σταθερό, το Ομικρον έφτασε μέχρι και τα 700 δολάρια το πρωί της Δευτέρας (29/11), δεκαπλασιάζοντας την αξία του από το Σάββατο, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο CoinMarketCap. Η ονομασία του φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκτόξευση της αξίας του κρυπτονομίσματος, το οποίο δημιουργήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου.

Στον ιστότοπό τους, οι δημιουργοί του δεν κάνουν καμία αναφορά στην Covid-19. Εξηγούν ότι ελπίζουν πως το Ομικρον «θα μπορέσει να λειτουργήσει ως νόμισμα ικανό να διατηρήσει την αγοραστική αξία του, ανεξάρτητα από την αστάθεια στις αγορές». Γύρω στις 18.00 πάντως, η αξία του είχε σταθεροποιηθεί γύρω στα 350 δολάρια.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ένα άλλο κρυπτονόμισμα ακολούθησε μια ιλιγγιώδη άνοδο, προτού να καταρρεύσει θεαματικά: το Squid, από το όνομα της παγκόσμιας τηλεοπτικής επιτυχίας Squid Game. Ξεκίνησε από τα 0,7 δολάρια στις 21 Οκτωβρίου και μέσα σε δέκα ημέρες έφτασε στα 2.856 δολάρια. Μία ημέρα μετά, κατακρημνίστηκε στα 0,003 δολάρια. Οι χρήστες ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να το πουλήσουν και να ενθυλακώσουν τα κέρδη τους και οι δημιουργοί του εξαφανίστηκαν από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#μετάλλαξη Όμικρον #κρυπτονόμισμα #τιμή #Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Best of Internet