Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξι καμηλοπαρδάλεις κόλλησαν στη λάσπη, προσπαθώντας να πιουν νερό. Και, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να ζήσουν. Οι φωτογραφίες που τις δείχνουν να κείτονται νεκρές κάνουν τον γύρο του πλανήτη και πραγματικά σοκάρουν.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Νέος χαμός στη Βουλή - Γέμισε πορτοκάλια και είδη σούπερ μάρκετ

Οι φωτογραφίες με τις έξι νεκρές καμηλοπαρδάλεις τραβήχτηκαν την Παρασκευή στο Sabuli Wildlife στο Βαζίρ στην Κένυα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι καμηλοπαρδάλεις κόλλησαν στη λάσπη, στην προσπάθειά τους να πιουν νερό από μία δεξαμενή, η οποία ήταν σχεδόν άδεια. Και γι' αυτό προειδοποιούν ότι η ξηρασία είναι πιθανό να σκοτώσει 4.000 ζώα. 

Οι καμηλοπαρδάλεις, όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες που τραβήχθηκαν από ψηλά, έχουν εμφανή τα σημάδια της αποσύνθεσης. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ήταν ήδη αδύναμες από την πείνα και από την έλλειψη πόσιμου νερού λόγω της ξηρασίας στην περιοχή. Και γι' αυτό οι ειδικοί φοβούνται ότι η έλλειψη φαγητού και πόσιμου νερού θα έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πεθάνουν 4.000 καμηλοπαρδάλεις στην κοντινή κομητεία Γκαρίσα, σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα «The Star».

«Τα εξημερωμένα ζώα λαμβάνουν βοήθεια, αλλά όχι η άγρια ζωή, και τώρα αυτά τα ζώα υποφέρουν», ανέφερε στην εφημερίδα ένας εργαζόμενος στο καταφύγιο καμηλοπάρδαλης Bour-Algi.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA